web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hjorthen ser film: Kylling er best som middag


Det er tid for Disneys første data-animerte helaftens på Florø Kino, og det betyr bra besøk og stor stemning blant de små. Jeg så filmen i går, og i dag kom en av stamkundene for å kjøe billett. Han spurte om jeg hadde sett den, og hva jeg syntes. Jeg svarte at det i grunnen var mye ståk for ingenting, men la til at jeg jo er litt sur og grinete så det var vel ikke annet og vente.

Egentlig så er det ikke så mye å legge til. Filmen mangler den dimensjonen som gjør Pixars filmer og tildels Shrek og Istid mulig å kose seg med også for voksne. (Selv om jeg synes både Shrek og Istid egentlig er litt oppskrytt) Den har ingenting av den “sense of wonder” som man finner i japansk animasjon for tiden. Men den har plenty av den vanlige klamme Disneymoralen. Man maser for mye om forholdet mellom Lille Kylling og faren hans som ikke støtter og tror på ham når han Kyllingen hevder at himmelen er i ferd med å falle ned. Eller at UFOer er på vei til å invadere jorden. Gjeeeeeesp.

Kylling er best som middag, men for all del. Kidsa liker det kanskje?

3 Comments

 • 19 February, 2006 - 7:08 pm | Permalink

  Helt enig i at Shrek er oppskrytt. Jeg synes til og med de er litt kjedelig, med en usedvanlig billig humor. Istid derimot er superfantastisk og den eneste filmen noensinne som fungerer BRA med norsk dubbing – der har de vært usedvanlig flinke.
  Og Lille Kylling, sammen med Madagascar, er den dårligste 3D-animasjon jeg har sett!! Og en helt unødvendig og fryktelig musikkbruk. Min fem år gamle sønn kjedet seg til og med og han er sjelden kritisk til animasjonsfilm! Styr unna! Får håpe Lassetter og Jobs får styr på den synkende Disney-skuta nå!!!

 • Per
  19 February, 2006 - 9:25 pm | Permalink

  Hjorthen treffer spikeren på hodet med sitt snakk om den kvalme Disney-moralen. Kunne ikke sagt det bedre selv. “Min bror bjørnen” er bygd på samme mal. Men “The Incredibles” er et hederlig unntak. OK, mye disney-smørje, men allikevel mange steinkast foran de fleste disney-produksjoner. Jeg har sittet og sett den med ungene 4-5 ganger nå, og den er fortsatt fengende.

  Vil ellers bare si -litt på siden- at Hjorthens blogg er blitt min favoritt nå. Jeg la inn Hjorthen og Lordx inn samtidig i min feed, og da mente jeg at LordX var den beste skribenten med feitest syn på livet. Men nå er han for min del degradert til en litt tufsete idiot med apekatt-tendenser. Kan jo være jeg tar feil. Men Hjorthen kan skrive, han. Selv når det blir litt mye babbel. Storveies. You’re my man, MAN!

 • 20 February, 2006 - 2:27 am | Permalink

  Hehe…Lorden er kanskje en tufsete idiot med apekatt-tendenser, men i så faøø er han den beste Ape-lorden i hele verden! Jeg har blitt veldig glad i Lorden etterhvert i grunnen. Han har en ganske unik blanding av kynisme, humor og sårhet som man ikke finner hos noen andre i bloggebyen tror jeg. Det hender at jeg også synes han er den beste skribenten av oss, med fetest syn på livet, og selvfølgelig kulest jakke!

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: