web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Halvveis

Hva jeg egentlig skal bruke det her til aner jeg ikke, men jeg er i hvert fall halvveis til å være ferdig med årsstudiet i Historie. Som jeg altså tar på nett, ved siden av full jobb, familie, blogg og skriveoppdrag som gjerne har det med å sammenfalle med oppgaveinnleveringer. Jeg har jo ikke tid til dette her, men så langt har det altså gått tålelig bra.

Sant og si så har det vel gått over all forventning dette siste semesteret i hvert fall, for jeg har jobbet så lite med studiene at en B nesten føles som juks. Faktum er at mens jeg i forrige semester klarte meg uten å åpne den ene pensumboka, så tenkte jeg at jeg dette semesteret like gjerne kunne la være å kjøpe den. Penger spart er penger tjent.

Karakteren i faget settes med utgangspunkt i en mappe med to prosessoppgaver i. De har jeg jobbet rimelig bra med, men utover det har jeg i grunnen ikke gjort noe som helst. Synd for meg da at jeg ble en av de heldige som ble trukket ut til å få justert karakteren sin gjennom en muntlig eksamen. Så da ble det nilesning i en uke, og utrolig nok så gikk det bra.

I praksis betyr dette vel at man burde kunne feie i gjennom dette studiet på en måneds tid eller deromkring. En ukes lesing, to uker på hver av prosessoppgavene, og så er man i mål?

Jaja, jeg profiterer veldig på at jeg har god hukommelse, er flink til å se sammenhenger, og ikke minst at jeg er ganske god på å sortere ut hva som er viktig (og enda flinkere til å hoppe over det jeg mener ikke er så viktig).

Skal se det blir noe av meg til slutt også, men fanden vet hva.

2 Comments

 • 18 June, 2010 - 12:22 am | Permalink

  Grattis! Som fulltids student kan jeg ikke annet enn å være imponert:)

  Har selv en bachelor i historie, og det er ingen tvil om at man profiterer på de egenskapene du ramser opp. Særlig den med å se sammenhenger! Man tjener nok mye på å mentalt bearbeide alt man leser. Men i et fag som historie drar du også mye nytte av en annen egenskap: å være flink til å skrive!

  • Hjorthen
   20 June, 2010 - 2:14 pm | Permalink

   Ja det har du rett i, jeg profiterer på at jeg er vant til, og ganske flink til, å skrive. I hvert fall etterhvert som jeg har lært meg å plukke av meg litt av bloggspråket og fremstår noe mer akademisk. Jo tørrere jo bedre.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: