web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Fotballfruer

Dagbladet boltrer seg i fotballfruer i dag, de gjør et poeng av at de tyske VM-spillerenes koner får kose seg på luksushotell til 5000 kroner natta, mens de engelske VM-spillerene må klare seg uten sine kjære. Tyskland vinner altså glamourkrigen skriver Tore Ulrik Bratland, og krydrer saken med bilder av diverse fotballfruer.

La oss stjele noen av bildene for å krydre denne posten litt:

Bastian Schweinsteiger koser på sin kjære Sarah Brandner
Kona til Gerrard, Alex Curran, får ikke reise til Sør Afrika
Kan jo ikke ha en sak om fotballfruer uten Posh Spice
Phillip Lahm med sin skatt, Claudia Schattenberg

La oss bare kjøre på med noen flere bilder da. Vi har jo norske fotballfruer også. Riisebrødrene har jo f.eks giftet seg med hver sin i sommer.

Her er John Arne Riise med sin fotballfrue, Maria Elvegård
...og her har vi lillebror Riise med sin Lena Jenssen

Sånn kunne vi jo fortsatt i sju lange og sju breie, men jeg tenker dette holder for å underbygge følgende påstand:

ALLE FOTBALLFRUENE ER KLISS LIKE

Ja er de ikke det da? Unge, blonde, tynne og glade er de alle sammen. Det kunne selvfølgelig være fristende å si noe om intelligensen også, men det ville være ufint såklart. La oss ta et bilde av en fotballfrue til i stedet, så kan dere jo tenke hva dere vil så lenge.

Fotballfrue med egen blogg

Men jeg synes altså at disse fotballfruene er påfallende like. Det kan selvfølgelig være at det ikke er noen som gidder å ta bilde av gamle feite brunetter som tilfeldigvis er sammen med en fotballspiller, men jeg vet ikke. Det er på tide å grave seg inn i bokhylla og finne frem Desmond Morris’ nærgående analyse av fotballfolket. Her er noe av det han skriver om fotballheltenes kvinnepreferanser.

Når stammehelten (fotballspilleren hjorth anm.) ikke er opptatt av spill og vedding tilbringer de atskillig tid på kino eller foran TV-skjermen. (…) det er interessant å fastslå at blant kvinnelige skuespillere foretrekker de den stillferdige blonde, fremfor de ildfulle sexsymbolene. De vil tydeligvis heller se en som ligner piken i nabohuset, hun er en mindre trussel enn de store sexgudinnene. Fotballstjernens idealkvinne er feminin og vakker og liker å ha det moro, men hun må ikke være utfordrende. Han møter nok av utfordringer på banen og vil gjerne ha et fredelig kjønnsliv.

Det er mulig dette var en presis analyse i 1981, men det er vel ting som tyder på at dagens fotballspillere ikke er like opptatt av et fredelig kjønnsliv alle sammen? Vi har jo hørt historier om orgier og det som verre er fra Premier League, og hvem vet hva Erik Huseklepp egentlig driver med når lyset slukkes på stadion og alle reporterene har gått hjem? Men fotballspillere flest synes altså å tiltrekkes en spesiell type kvinner.

Den kvinnetypen stammehelten (fotballspilleren hjorth anm.) velger som make, passer naturligvis til det mønsteret man kunne vente. Hun er snill, livlig, søt og ofte vakker, feminin, hjemmekjær og beundrer oppriktig sin mann like meget som hun elsker ham. Hun er krigerens kvinne, jegerens hustru, og sammen danner de et godt og varig ekteskap, oppdrar sine barn med varme og stolthet og gleder seg over et privatliv som er mer tilfredsstillende enn gjennomsnittsfamilien i dag.

Bare spør John Terry, men han er altså unntaket som bekrefter regelen. Desmond Morris slår nemlig fast at fotballspillere er bedre ektefeller enn gjennomsnittet. Visstnok fordi de setter større pris på de fredelige stundene i heimen, siden de på en måte er i krig hver helg, og derfor har de også mindre behov for å dominere når de kommer hjem på ettermiddagen.

Igjen slår det meg at dette nok var noe mer presist i 1981 enn i 2010, om det noen gang har vært presist da, hva vet jeg, men vent. Vi er ikke ferdig ennå.

Morris kan nemlig også fortelle at fotballspilleres holdning til sex er den klassisk dobbeltmoralske. Når han gifter seg er han den kjærlige ektemann som setter pris på sin kone, men så lenge han er ungkar har han en tendens til å behandle jenter som rene kjønnsobjekter. Den profesjonelle fotballspilleren er i så ypperlig fysisk form at hans potens ligger langt over gjennomsnittet, og denne viriliteten har selvfølgelig en sterk apell til de mange jentene som henger rundt ham. Morris skriver:

Det ser ut til å være merkelig lite sjalusi i disse høytscorende seksuelle lekene. Disse fotballjentene går gjerne fra den ene spilleren til den neste uten noen uoverensstemmelser, og etter en tid er noen jenter blitt kjent for å ta “lag-bilder” av sine samlede sengekamerater. Så intimt kan forholdet mellom medlemmene av et lag bli at de endog er villige til å elske jentene sine mens kameratene ser på. Det hender at jentene det gjelder ikke har noe imot det, og tilskuerene er da synlige, men George Best forteller om et tilfelle da de holdt seg godt skjult. Når laget hans var på reise, pleide han og vennene “få ordnet det slik at jeg fikk en jente i senga og de andre så på fra garderobeskap eller bak gardiner eller hvor det måtte være (…) Det var ikke noe skittent ved det. Gutta bare lo, og jeg ville tatt jentene uansett”.

George Best med tidligere Miss World og Bond-pike Mary Stavin

George Best hadde ellers ikke noe til overs for ideen om at det er en dårlig ide å ha sex før kampen, han hevdet å ha spilt noen av sine beste kamper rett etter å ha stått opp fra svært så krøllete laken.

Fordel Tyskland på søndag altså, siden de tyske spillerene da antagelig scorer både fra straffemerket og på hotellrommet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: