web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Borgerkrig i Irak, en god ting?

Som nevnt så var det et leserbrev i vår lokalavis forleden som oppfordret til å gi Bush og Blair fredsprisen for innsatsen i Irak. Jeg antydet vel at timingen for den oppfordringen ikke var den aller beste, men er det nå så sikkert at en borgerkrig i Irak vil være så galt? Kan det kanskje egentlig være en god ting?

Fra Fox News

I andre nyheter fra USA ser vi at South Dakota nå har forbudt leger å utføre abort unntatt i tilfeller hvor morens liv er i fare. Guvernøren har ennå ikke undertegnet loven, men republikanske Mike Rounds er kjent for å være motstander av abort, så det er vel bare en formalitet. Det vil ikke være anledning for abort selv om graviditeten skulle være et resultat av en voldtekt, og leger som bryter loven risikerer fengsel i inntil fem år.

Loven er sannsynligvis designet for å tvinge Høyesterett til en ny behandling av gode gamle Roe vs. Wade, og sannsynligvis er Jan-Aage Torp allerede godt i gang med å arrangere målrettede bønnemøter for å få et ønsket resultat av den behandlingen. Nå som Dubai tar over styringen av USA så er det vel like greit å begynne arbeidet med å fjerne kvinnerettigheter fra lovverket med en gang slik at man er litt i forkant.

2 Comments

 • 3 March, 2006 - 9:28 am | Permalink

  Hvis den er designet for at noe skal behandles på nytt så er det langt mer sannsynlig at man ønsker et konkret lovforslag som sikrer kvinners rett til abort – ikke for å stadfeste Roe vs Wade i Høyesterett. Roe vs Wade dommen er i beste fall en svært usikker garanti, da denne baserer seg på at abort er tillatt under henvisning til “privatlivets fred”.

  Kommer det til et konkret lovforslag vil dette gå gjennom, da republikanerne i stor grad er for abort, men er bevisst uklare for å innynde seg hos noen velgergrupper. Få saka på bordet og få det avklart, sier nå jeg..

 • 3 March, 2006 - 11:10 am | Permalink

  Hmmm, republikanerene i South Dakota ser ihvertfall ikke ut til å være for abort i særlig grad. Men saka kommer nok snart på bordet i Høyesterett ja, så får vi se hvordan det går.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: