web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Store pugilister #7

Jake LaMotta var kjent som The Raging Bull, eller The Bronx Bull. Nå til dags er han kanskje mer kjent som bokseren som Robert DeNiro fremstilte så glimrende i filmen Raging Bull, den gang han fortsatt brydde seg om å  lage god film.

Jake ble herda tidlig av faren sin, han tvang nemlig guttungen til å sloss mot andre unger i nabolaget, som underholdning for de voksne. De kasta så småpenger inn i ringen hvis de var fornøyd med forestillingen, og de penga tok faren til Jake og brukte til å betale husleia.

Siden skulle han holde seg i ringen, der han ble verdensmester i 1949 etter å ha slått ut franskmannen Cerdan. Han forsvarte tittelen et par ganger før han tapte den til erkefienden, Sugar Ray Robinson. LaMotta tilsto senere at han hadde lagt seg i en kamp forut for tittelkampen mot Cerdan, som en tjeneste for mafiaen. Dette, pluss et bidrag på 20 000 dollar gjorde at han fikk sjansen mot Cerdan.

Den rasende oksen er så vidt jeg vet fortsatt i live, og i dag fyller han faktisk 89 år. På bildet er han 26 år gammel, og sammen med sin lille familie. Både kona, som han skilte seg fra på 50-tallet en gang, og sønnen er døde.

5 Comments

 • 12 July, 2010 - 11:12 pm | Permalink

  Pugilist du liksom, skulle lure oss til å slå på Wikipedia nå? 😉

 • 16 July, 2010 - 8:09 pm | Permalink

  Meiner du at Stardust er ein dårleg film? 😯

  • Hjorthen
   16 July, 2010 - 9:56 pm | Permalink

   Glemte Stardust, den er jo fantastisk, men det er unntaket som bekrefter regelen?

 • 18 July, 2010 - 3:52 pm | Permalink

  Hm. No får eg ikkje sove i natt. Dette må eg gruble på.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: