web analytics

Slik blir du kvitt hudormene (og kanskje en leser eller to?)

Det har vært mye snakk om bloggere og tekstreklame. Unge rosa skribenter som får tilsendt produkter som de så skriver positivt om på bloggen sin. Man tenker vel antagelig på noe slikt som det Ulrikke Lund driver med her: (Klikk på bildet for å lese teksten)

Jeg aner ikke hvorvidt Ulrikke har fått dette produktet i posten, eller kjøpt det selv, bare så det er sagt. Det er uansett ikke så viktig, poenget er at dette er nettopp en sånn tekst som det kan være greit å være litt skeptisk til. Er det egentlig skjult tekstreklame? Kanskje? Kanskje ikke?

Men det er kanskje ikke så rart om rosabloggerene ikke helt ser problemet med dette. Se bare på dette: (Dere kan klikke her også om dere vil lese)

Det er ikke så lett å se forskjellen her kanskje? Ulrikke Lund skriver om produkter fra Kanebo som hun mener man bør bruke i kampen mot hudormene. Dagbladet finner det helt naturlig, i en artikkel om de samme hudormene, å bruke en såkalt hud og kroppsterapeut som ekspert på emnet, og linker like godt til samme eksperts egen salong på Hosle i Bærum.

Hva er egentlig en hud og kroppsterapeut, og hadde det ikke vært mer naturlig å bruke en hudlege?

Og joda, i artikkelen snakker man med en hudlege også. Tilfeldigvis en som har sin egen hudklinikk, og et selvutviklet kosttilskudd å selge. En konsultasjon hos Dr.Bondevik koster forøvrig 740 kroner for 20 minutter, mens besvarelse av tidkrevende mail eller telefoner bare koster 490.-

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men her får jeg en distinkt følelse av at artikkelskribenten har vært på Divino kroppspleie og fått en svært gunstig pris?

Det verste med artikkelen er imidlertid ikke at den får meg tilå lure på om dette er skjult tekstreklame. Det verste er at den er så forbanna dårlig, og verst av alt så er den jo fullstendig poengløs. Det er ikke noe nytt her, det er kjent hudorm-stoff alt sammen, og overskriften lover mer enn den holder. Slik blir du kvitt hudormene står det, men i artikkelen skrives det at man aldri helt blir kvitt dem.

Hvorfor i all verden har Dagbladet sånn møkk som det her på nettsiden sin?

Litt morsomt er det forøvrig at når jeg prøver å klikke på noen av de mange linkene i artikkelen så nekter nettleseren på jobben å åpne dem med følgende grunn: Your page is blocked due to a security policy that prohibits access to Category Adult/Sexually Explicit

Uff nei, takke meg til Ulrikke Lund da altså!

One comment

  • Cavey
    11 September, 2010 - 4:13 pm | Permalink

    Tror jeg klarer meg uten hudorm-tipsene til både Ulrikke Lund og Dagbladet 🙂 Da bruker jeg heller duct-tape 😀

  • Leave a Reply

    %d bloggers like this: