web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Bush omrokerer administrasjonen: Bytter ut Rove og Cheney med Rove og Cheney

Rumsfeld blir værende

President Bush erklærte i dag at han ville gjøre betydelige forandringer i staben ved Det Hvite Hus i et forsøk på å få bukt med den stadig fallende populariteten, og trettheten innad i administrasjonen. Bush fokuserte på Karl Rove og Dick Cheney, som amerikanere har utpekt som arkitektene bak noen av de dypeste og verste beslutninger og feilgrep som denne administrasjonen har tatt. Blant dem den vaklende responsen på orkanen Katarina, og skytingen i fjeset på folk.

Rove og Cheney vil tre av i slutten av uken, for så å bli utnevnt til sine nåværende posisjoner igjen rett over helgen. "Jeg er ikke redd for å treffe tøffe beslutninger, innrømme feil, eller å korrigere dem," sa
Bush. "Denne administrasjonen er forpliktet til å vokse og forandre seg."

Bush bare blåste av antydninger om at forandringene kun var av kosmetisk art, og mer et PR-stunt enn noen skikkelig omrokering av sine nærmeste medarbeidere. "Denne Dick Cheney er ikke samme mannen som inntok Det Hvite Hus sammen med meg i 2001. Jeg forstår det for eksempel slik at mannen har fått noen nye implantater siden da."

Bush hevdet også at Karl Rove hadde blitt født på nytt og nærmest blitt ærbar av belastningene ved å måtte forlate sin posisjon, om så bare for to dager. Rove selv uttalte: "Jeg er en idiot den ene dagen, og et geni den andre," og Bush sa at dette hadde Rove halvveis rett i, men ville ikke utdype det noe mer enn til å erklære at denne gangen ville han sørge for at Rove ble sysselsatt hver eneste dag.

Bush nektet å bytte ut forsvarsminister Donald Rumsfeld, verken med Rumsfeld eller noen annen person, til tross for krav om hans avgang etter den dårlige håndteringen av krigen i Irak og Abu Ghraib-skandalen: "Jeg tror ikke noen kunne forutse at krigen i Irak ville koste så mye penger eller føre til tap av menneskeliv." sa han.
Tom Burka – Opinions You Should Have –

Leave a Reply

%d bloggers like this: