web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Otrjad militsii osobogo naznatsjenija

Vi har alle sett bildene av russernes store far.

Vladimir Putin i bar overkropp. Mannen som skyter med gevær som en annen diktator, men også klarer seg fint uten våpen. Han er judomester må vite, og slåss gjerne med bjørner om det skulle passe seg sånn.

Nå er det ingen grunn til å tvile på at Putin er en ordentlig mann, en skikkelig mannemann, machomachomann. Men allikevel. Er det ikke noe med denne poseringen? Blir det ikke litt påtatt? Er det noe han skjuler bak sitt macho ytre?

Ikke at jeg på noen måte skal antyde noe som helst altså. Men kjenner dere til Otrjad militsii osobogo naznatsjenija?
Russiske spesialstyrker, kjent for sin dyktighet og sine svarte luer?

De settes inn ved høyrisikooppdrag slik som arrestasjoner av farlige personer, gisselsituasjoner og kontraterror, i tillegg til å bære ut søpla. Skikkelig tøffe karer er dette.

Hvis vi bruker det kyrilliske alfabetet så heter denne spetznaz-gjengen ????? ??????? ??????? ??????????., og derfor står det OMOH på uniformene deres. Men hva om vi ser disse kara i speilet?

Ja, jeg innrømmer at denne posten er et tegn på hvor dypt denne bloggen har sunket, for allerede i 2009 skrev komikeren Christer Torjussen på bloggen sin om opprørspoliti som arresterte homoaktivister, med homo baklengs på ryggen. Mer ironisk enn det blir det ikke, mente Torjussen, men dette var jeg ikke klar over når jeg begynte på denne posten, og nå gidder jeg i hvert fall ikke slette den igjen. Men dette er i hvert fall ikke ironisk, men heller litt sånn Alanis Morrissette-ironic?

Nei, la oss bare få avsluttet dette før det blir enda mer pinlig.

Leave a Reply

%d bloggers like this: