web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hjorthen ser film: Black Moon Rising


Under oppsamlingsheatet over filmer sett siden sist så glemte jeg denne, og dermed får den få sin helt egne post. Enda så urettferdig det er, for dette er vel ikke den beste filmen jeg har sett i år for å si det slik. Faktisk så hadde jeg sett den før også, den gangen den var ny på videomarkedet, og det er vel trygt å si at tidens tann ikke har vært helt snill med denne filmen om den futuristiske prototypen av en bil, Black Moon.

Hadde jeg ikke glemt den så hadde det vært nærliggende å sammenligne denne med Serenity, for selv om Serenity er en langt bedre film så er Black Moon Rising nettopp en slik B-film som jeg sammenlignet Serenity med. John Carpenter er til og med kreditert for historien her, og for 20 år siden likte jeg den veldig godt. En ung Tommy Lee Jones gjør en solid innsats i hovedrollen. Linda Hamilton er ikke fullt så solid i den kvinnelige hovedrollen, men Robert Vaughn og Richard Jaeckel, som jo spilte i til sammen 240 000 B-filmer bidrar til å trekke inntrykket opp. Den oppleves allikevel som veldig datert i dag, og det skyldes vel ikke bare alle grorudpalmene.

Det er nærliggende å tenke på David Hasselhof og Knightrider når man ser denne, og Tommy Lee Jones banker naturligvis Hasla ned i støvlene med bind for øynene og henda på ryggen. Bilen selv, Black Moon, virker imidlertid ikke mye futuristisk og må finne seg i å kjøre langt bak i køen av åttitallsbiller. Den kuleste åttitallsbilen må vel forresten være den som Michael J.Fox reiser tilbake i tid med i Back to the Furure? Det var vel en DeLorean det. Den parkerer ihvertfall vår parkerte Ford Sierra med letthet… 

Leave a Reply

%d bloggers like this: