web analytics

Kunsten å selge #17

Som rutinerte og trofaste lesere allerede vet, så gikk jeg på internatskole fra fjerde klasse og ut grunnskolen. Vi kan være kule og late som om det var en kostskole ala Langåsen Pensjonatskole, eller kanskje noe engelsk eller sveitsiske greier, men sannheten er jo at det var en skole for elever som av en eller annen grunn ikke fikset den vanlige skolen så bra. Trollskole om dere vil.

Men vi var ganske snille altså!

Denne reklamen her fikk meg til å huske den gangen denne internatskolen oppdaget appelsinjuicens fortreffelighet, og satte det opp på frokostmenyen. Og det var jo bra, for c-vitaminer er sunt, og godt er det også. Men tror dere vi fikk så mye appelsinjuice i glasset som damen på reklamen mener vi burde ha? A Full Big Glass?

Nope. Vi fikk et kvart lite kjøkkenglass til frokost, og det var det.

Når jeg spurte hvorfor vi ikke fikk mer, så forklarte de at dette var alt vi trengte av appelsinjuice, og drakk vi mer så var det rett og slett ikke sunt lenger.

I ettertid mistenker jeg at appelsinjuicerasjoneringen hadde mer med budsjetter enn helsehensyn å gjøre, men hva vet jeg om hva som var anbefalt på 70-tallet? Jeg tok det uansett ikke så tungt, jeg gikk heller ned på Bua og kjøpte meg en flaske 0.33 cola. Den kostet 2.50, inkludert pant.

Skitt, nå kan jeg vel like gjerne gå av med pensjon, jeg har begynt å snakke om hva ting kostet når jeg var ung!

Leave a Reply

%d bloggers like this: