web analytics

Si NEI til nissen!

Det er dessverre alt for få mennesker som er skeptiske til julen. Synd, for det er det all grunn til å være, men i desember ser vi altså folk med kommunistiske tilbøyeligheter omfavne kapitalismen, tømme kreditten på kortet, og fylle skapet med både to og tre slag. Presumptivt intelligente folk som resten av året vier store deler av tiden til å argumentere mot innføringen av datalagringsdirektivet har ingen problemer med å hylle Julenissen, selv om han er kjent for et overvåkningsapparat som gir Bjørn Jarle Røberg-Larsen ereksjon, og overgår både Stasi, den amerikanske ambassaden og bøttekottene på Youngstorgetmed soleklar margin.

Ja, det er i grunnen all grunn til å være skeptisk til Julenissen. Jeg blir i hvert fall mørkeredd av å tenke på at en overvektig skjeggete fyr ser meg når jeg sover, og vet når jeg er våken. Og dette her med at man må være snill for å få julegaver?  Det ene øyeblikket nekter du ungene julegaver fordi de ikke har vært snille nok, det neste sender du dem i gasskammeret bare fordi de ikke har pusset nesen sin. Er det ikke noe temmelig ekkelt og småfacistisk over det hele? For ikke å si smånazistisk?

JO DET ER DET!

Her er Hitler og Julenissen som planlegger verdensherredømme julen 1944. Planene møtte et lite tilbakeslag i en bunker i Berlin i 1945. Hitler er død, men Julenissen er fortsatt aktiv, og har jobbet videre med sin onde plan i alle årene siden. Han står nå sterkere enn noensinne. Våkn opp Norge, det er på tide å få stukket noen kjepper i horna til Røde Rudolf!

Han er en slu jævel, Julenissen. Egentlig burde han vært avslørt for lenge siden, vi skal ikke grave oss så veldig langt tilbake i historien før vi ser at denne såkalte nissefar ikke bare har gode hensikter. Det er velkjent at Julenissen egentlig er St.Nicholas, tidligere visste også folk flest at St.Nick ikke red alene. Han hadde følge av flere, der den mest kjente gikk under navnet Knecht Ruprecht, og der Julenissen gjorde et poeng av å holde skjegget sitt rent, så var ikke Ruprecht og de andre kumpanene det minste redde for å få møkk under neglene. Knecht Ruprecht opererte på samme måten som Julenissen, tok seg inn i folks hjem på julaften, hadde skjegg, og en sekk over skulderen. Men Knecht pleide å vekke barna for å spørre om de kunne noen salmevers. Kunne de det så var det greit, da fikk de epler, nøtter og kanskje en pepperkake. Men kunne de det ikke ble det bråk. Noen ganger dengte han ungene med sekken, andre ganger lurte han dem med å gi dem gaver allikevel, men når barna åpnet gavene så var det bare småstein, eller av og til en hundebæsj. Hadde han det travelt lot han det bare stå igjen en kjepp som foreldrene kunne bruke til å banke ungene med etterpå.

En annen av vennene til Julenissen er han dere ser til høyre her, en kjekk kar som går under navnet Krampus. Han var enda verre enn Knecht Ruprecht, der var det kun straff som gjaldt. Ingen pepperkaker der i gården, og så du ham med en sekk over skulderen så var den sannsynligvis full av uskikkelige barn som skulle kastes i elven.

Av de andre i gjengen til Julenissen kan vi nevne Pelznickel, Weinachtsmann, Zvarte Piet, Hans Muff, Horst Hrubesch, Rumpelklas og Uwe Rösler. Dette er folk som kan skremme fanden på flatmark på egenhånd, samlet finnes det knapt ord for å beskrive for fryktinngytende de er.

Problemet med disse folka var at de ga mye dårlig presse. Uansett hvor uskikkelige barna er så er det gjerne noen som mener det er for galt å putte dem i en sekk og kaste dem i elva. Nissemann skjønte at noe måtte gjøres for å bedre omdømmet.

I 1823 ble diktet A Visit From St.Nicholas publisert. Der fremstår St.Nicholas mer slik som ukritiske nordmenn kjenner Julenissen i dag.

He was chubby and plump, a right jolly old elf,
And I laughed when I saw him, in spite of myself.
A wink of his eye and a twist of his head,
Soon gave me to know I had nothing to dread.

Her er Knecht Ruprecht, Krampus og de andre byttet ut med Dasher, Dancer, Prancer, Vixen og de andre reinsdyrene. Det er ingenting å være redd for. Ingen grunn til å være redd.

Diktet var skrevet av en anonym forfatter, ikke ulikt pakistanerbrevet til Carl I Hagen, men senere har det blitt hevdet at det er Clement Clark Moore som skrev det. Noen vil imidlertid hevde at det er Henry Livingstone jr som har skrevet det, men kan man være sikre? Nei det kan man ikke. Min påstand er at dette er et falsum, at dette er ren propaganda, at diktets opprinnelse kan ledes tilbake til Julenissen selv.

En kilde fra Nordpolen som vil være anonym, Blitzen Reinsdyr, uttaler på e-post at diktet var en genistrek, det eneste som kunne gjort dette enda mer perfekt var om diktet hadde blitt filmatisert av Leni Riefenstahl.

Siden da har propaganda-apparatet til Julenissen aldri sett seg tilbake, men jobbet jevnt og trutt for å bedre Julenissens omdømme. Med stor suksess må det sies. Men det er altså ingen grunn til å tro at Nissen plutselig har fått edle hensikter. Nordpolen er enda mer lukket enn Nord Korea (og er det tilfeldig at Nordpolen og Nord-Korea begge to begynner med Nord?!?!), det er sparsomt med informasjon, man blir tvunget til å spekulere. Men hva har egentlig skjedd med Knecht Ruprecht og gjengen? Ble de skviset ut tilbake i 1823 når strategein ble lagt om, ikke ulikt utrenskningen i Fremskrittspartiet på Bolkesjø den gangen, eller er de fortsatt i kulissene? Ventende på den dagen Nissen tar over verden, og de atter kan operere i det åpne igjen?

Jeg er redd for at mye taler for at Knecht Ruprecht og de andre fortsatt er en faktor å regne med på Nordpolen.

Når man nå ser på de som styrer verden i dag, så er det lett å tenke at det ikke kan bli så mye verre med en godlynt nisse med skjegg og ho ho ho, men ikke la dere lure. Hvor lenge har egentlig den nissen styrt Nordpolen med hård hånd? Har det noen gang vært valg der opp? Demokrati? I think not! Når han først har kommet til makten kan det vise seg vanskelig å bli kvitt ham igjen.

Våkn opp Norge, si NEI til nissen før det er for sent!

Leave a Reply

%d bloggers like this: