web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Johnny Adams

Neste plate ut i "Livets lydspor" serien vår er Johnny Adams sin smakfulle jazzblues plate "Good morning heartache". Johnny Adams døde av kreft i 1998 etter en karriere som strakk seg helt tilbake til femtitallet. Adams var en strålende vokalist, absolutt glimrende, og han fikk en ny vår som plateartist da Rounder plukket ham opp i 1984. Ni plater skulle det bli mellom 84 og hans død i 98, og min oppmerksomhet ble fanget da han ga ut plata "Johnny Adams sings Doc Pomus, The Real Me" i 1992. Kombinasjonen av Doc Pomus glitrende R&B låter og Johnny Adams nydelige vokal var nærmest uslåelig. Det skadet naturligvis ikke at Dr.John og Duke Robillard bidro med henholdsvis piano og gitar. Denne plata er en pryd for enhver samling. Uheldigvis er det ikke den jeg har. "Goodmorning heartache" kom ut året etterpå, og er mer på det jevne. Den ligger et godt stykke over i jazzsjangeren med sitt knippe standardlåter som "Come rain or come shine", "You don't know what love is" og "Don't go to strangers". Det er godt spilt, og Johnny Adams kunne antagelig ha sunget partiprogrammet til FrP slik at det fikk mening, så dette er naturligvis en god plate. Den mangler bare det lille ekstra som forgjengeren altså hadde. Jeg plukket den opp i billighylla til Musikkverkets filial på Tuvensenteret i Notodden, og dette er en plate som jeg forbinder med den tiden Flopsy og jeg holdt til i Sauland, i Hjartdal Kommune. Den blir nok ikke spilt så veldig mye, men jeg plukket den frem før jeg skrev dette, og man blir slått av hvor godt Johnny Adams synger. Se imidlertid heller etter forgjengeren…

Leave a Reply

%d bloggers like this: