web analytics

Sånn helt malapropo…

I statsfeminismens høyborg, det likestilte Norge, er det helt vanlig når det inviteres til barnebursdag at man inviterer bare guttene i klassen. Eller bare jentene da, om den håpefulle er av det rosa kjønn.

Uten å gjøre noe poeng av noe som helst, så syntes jeg allikevel det var litt morsomt når Hagbarth møtte opp i bursdagen til han gutten med det arabiske navnet i går kveld, og det viste seg at alle de store på avdelingen hans var invitert. Både guttene og jentene.

Men jeg regner med at familien som inviterte til bursdag lærer etterhvert, og snart begynner å oppføre seg som ordentlige nordmenn.

10 Comments

 • 23 January, 2011 - 3:13 pm | Permalink

  Er ikke dette grunnlag for utvisning? Makan. 👿

 • frode
  23 January, 2011 - 3:18 pm | Permalink

  Tror kanskje du tar litt feil. Søsteren din sier at det er vanlig å begynne segregeringen fra 3-4 klasse i barneskolen.
  Og hos muslimene er det guttene som skal være helt lik oss nordmenn.

 • Pingback: Tweets that mention Sånn helt malapropo… | Hjorthen uttaler seg om ting han ikke har greie på -- Topsy.com

 • 23 January, 2011 - 4:32 pm | Permalink

  *forvirret* Er det vanlig å kjønnssegregere barnebursdagsselskap, altså? Hm… ser ut til at jeg, min familie og andre jeg gikk på barne- og ungdomsskolen med har gjort dette feil siden 80-tallet. Vi beklager! Vi skal så klart gjøre vårt beste for å få overført beskjeden til alle våre barn, barnebarn, søsken m.fl. slik at disse feilene blir stoppet så fort som mulig!

 • 24 January, 2011 - 10:04 pm | Permalink

  Men vi inviterte både guttene og jentene i fjor. Kanskje vi må utvises da?

 • Hjorthen
  25 January, 2011 - 2:42 am | Permalink

  Her kan det se ut som om det er meg som lever i fortiden?

 • 26 January, 2011 - 6:27 pm | Permalink

  Kjønnssegregeringen her i heimen, og vel de fleste andre heimar, har med størrelsen på den (heimen) å gjøre. Et par av gutta i klassen (ja, faktisk) inviterte alle, men da foregikk ikke feiringa i egen heim.

 • 27 January, 2011 - 9:47 pm | Permalink

  Kjønnssegregering er nå en ting. Vent til de kommer på skolen med søte invitasjoner til noe få, utvalgte. Og så går de sakte rundt og liksomleter etter dem som skal få invitasjon, overleverer dem langsomt mens de ser rundt seg for å sjekke at alle får med seg hvem som blir bedt, mens de andre slukøret står rundt og håper og håper og håper,- helt til det ikke er noe mer å håpe på. Og når læreren på neste foreldremøte sier at skolen håper foreldrene neste gang kan invitere de heldige, utvalgte via private kanaler, og ikke midt i skolehverdagen, så blir noen foreldre kjempesure, og ærlig talt og våre barn må da kunne invitere hvem de vil i bursdag, de er jo store nå, ni år og må kunne velge selv hvem de vil være sammen med.

  Sånn er det også.

 • tb
  28 January, 2011 - 9:40 am | Permalink

  Og så er det foreldre som på foreldremøte forteller at deres barn ALDRI blir invitert på bursdagsfeiring, mens andre sitter litt undrende og tenker at “jammen, han/hun er da alltid med når mitt barn har bursdagsfest…” Sånn kan det også være.

  Men et absolutt forbud mot invitasjoner utdelt i skoletiden er en selvfølge, mener jeg…

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: