web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Fenomenalt fjollete post om MGP uten verken poeng eller konklusjon

Opening sequence for Norwegian Eurovision 2011 – Florø from Håvar Karlsen on Vimeo.

Ålreit så var det kjekt å se bilder fra Høljebyen under lørdagens Melodi Grand Prix-finale. Og det var selvfølgelig et profesjonelt opplegg, sikkert bra TV, og lokalbefolkningen må gjerne sole seg i glansen av alle som skrøt av byen og fylket i forbindelse med arrangementet.

Men musikken var da minst like forferdelig som den pleier å være i MGP?

Så kan man diskutere om programmet egentlig har noen markedsmessig verdi, jeg heller nok til Ingebrigt Steen Jensens side der når han hevder at verdien er lik null, men det får vi vel egentlig aldri noe klart svar på. I den grad delfinalen betyr noe som helst så er det antagelig begrenset til oss som bor her i denne byen. Eventuelt i fylket da, men selv da er jeg redd vi begynner å tøye strikken. Det er sikkert mange som var litt ekstra stolte av Høljebyen lørdag kveld, litt mer glad i både byen og naboene sine kanskje?

Så det er sikkert fint om det blir ny delfinale i Høljebyen neste år, men bør fylkeskommunen og Flora kommune stille med midler da også?

Se det kunne vært en ganske interessant debatt. Fylkeskommunen bidro med 900 000 kroner i år, Flora kommune stilte vel med 300 000 om jeg ikke husker feil. Og i etterdønningene av MGP-festen så er alle enige om at dette var verdt hver krone.

Samtidig så må kultursektoren i kommunen, der jeg altså har en liten deltidsjobb, i den nærmeste tiden finne ut hvor den skal spare inn en halv million kroner i 2011.  De siste par ukene har Firdaposten hatt fokus på biblioteket, som har et utlån som ligger langt under nabokommunene. Noe som antagelig kan forklares med at de også har brukt langt mindre penger på å kjøpe inn nye bøker enn nabokommunene de siste årene.

Så er det vel så da, at pengene til MGP ikke ble tatt fra driften, og at det dermed blir litt feil å sette dette opp mot hverandre. Mulig det.

Uansett burde det være en interessant diskusjon om kommune og fylkeskommune bør bruke penger på slikt som MGP. Dessverre nytter det ikke å håpe på at lokalpressen er med og bidrar til den diskusjonen. Der har man allerede konkludert. I går ble festen hyllet på lederplass i Firdaposten som en skikkelig vitamininnsprøytning i vinterdvalen, At oppskrytte Anne Rimmen forteller at Sogn og Fjordane er kåret til landets flotteste reisemål er informasjon av høy markedsmessig verdi.

Og det kan man jo mene, men her er lokalavisa part i saken, de er nemlig sponsorer og stilte mannssterke med to journalister på jobb og sju-åtte stykker på sponsorkjøpte billetter blant publikum. Det skulle tatt seg ut om sponsoren brukte tid og krefter på å stille spørsmål ved arrangementet de selv sponser?

Nei, skal det bli en debatt om dette må vi vel lage den selv. Men det gidder vi ikke. Voi voi!

3 Comments

 • Pingback: Tweets that mention Fenomenalt fjollete post om MGP uten verken poeng eller konklusjon | Hjorthen uttaler seg om ting han ikke har greie på -- Topsy.com

 • 27 January, 2011 - 9:41 pm | Permalink

  Hvis vi glemmer musikken og MGP. Jeg fikk nesten lyst til å flytte etter å ha sett den filmen. Helskjønn, spør du meg.

 • 31 January, 2011 - 11:15 pm | Permalink

  “Fenomenalt fjollete post om MGP uten verken poeng eller konklusjon”
  Og sånn sett skiller den seg jo voldsomt ut fra alle andre artikler om emnet…

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: