web analytics

Hovedstad vs. Høljeby

Neida, jeg skal ikke dra de aller dypeste analysene her, men helgen for to uker siden befant jeg meg i Oslo av en eller annen grunn. Og det kan ikke benektes at det er forskjell på Hovedstad og Høljeby. Jeg kom sent inn til byen, det var bikkjekaldt, men jeg hadde med meg GalaxyTabben min, og ved hjelp av GPSen på den så fant jeg hotellet fort som bare det. Stordalens nye “Sosiale medier-hotell”, og jeg skjønner hvorfor det er et “Sosiale medier-hotell”, for når jeg kom og forsøkte å sjekke inn så virket ikke innsjekkingsautomaten. Resepsjonisten var ikke å oppdrive, så jeg hadde ikke noe annet å gjøre enn å henge nede i resepsjonen der og Twittre.

Ikke at jeg klandrer respesjonisten altså, for utenfor døren sto det to ambulanser, og mens jeg hang i resepsjonen og Twittret så løp det ambulansepersonell fram og tilbake til heisen med bårer og bærestoler og gud vet hva. Ikke at jeg vet hva som hadde skjedd, men jeg følte meg hensatt til en episode av CSI Oslo. Heldigvis uten David Caruso.

Litt mer dramatisk enn en standard kveldsvakt på Byens Beste Hotell var det i hvert fall.

Til slutt fikk jeg nå sjekket inn da, og etter å ha slengt bagen fra meg på kottet la jeg på vei ut i storbynatten for å finne meg en burger. Omtrent tvers overfor hotellet lå det noe som het Illegal Burger, som hevdet å ha byens beste burgere, og uten å ha testet på langt nær alle burgerne i Hovedstaden så kan jeg ikke gå god for den påstanden, men god var den i hvert fall. Ulovlig eller ei. Bedre enn burgerutvalget i Høljebyen var den utvilsomt!

Relativt mett i vommen tenkte jeg at det var for galt å gå rett til sengs uten i hvert fall å ha tatt en liten kveldstur nedom Karl Johan. Som sagt så gjort som det heter, jeg gikk ned på Karl Johan, rundt ett kvartal, og opp til hotellet igjen. På den tiden rakk jeg å bli tilbudt kokain av en svær neger, og sex av tre litt mindre ditto. Den ene av de litt mindre fulgte etter meg omtrent hele veien opp til hotellet igjen og virket genuint opptatt av  at jeg skulle ha det bra, bonde i byen som jeg jo var. Hun var skikkelig iherdig, var proaktiv, og tok ikke et nei for et nei. Akkurat slike folk jeg trenger i butikken min, men når jeg spurte om hun var interessert i en ekstrajobb så takket hun nei og gikk sin vei. Hvilket jo var bra, for jeg begynte å bli litt redd for at jeg aldri skulle bli kvitt vedkommende.

Det var synd med den jobben da, men vi hadde vel uansett ikke kunnet matche lønna.

Og nå kommer jeg endelig til det som skulle være poenget med denne posten i utgangspunktet. Morgenen etter la jeg veien mot Oslo Plaza, og på veien dit tok jeg dette bildet.

Ganske illustrerende for hvordan jeg opplevde Oslo sentrum denne hustrige januarhelgen altså.

Denne helgen har jeg fri igjen, men har altså holdt meg hjemme i Høljebyen. Egentlig skulle jeg vært på fest med kultur og kommuneeliten, men siden jeg har 38.5 i feber så har jeg bestemt meg for å tilbringe mine siste dager sammen med familien. Håper så mange som mulig av dere har anledning til å komme i begravelsen. I formiddag var jeg en liten tur ute i byen for å kjøpe morsdagskake til det storforlangende vesenet jeg bor sammen med, og i dag tok jeg dette bildet:

Jeg tror ikke jeg gidder å bruke flere ord på dette her, men der har dere det altså. Forskjellen på hovedstad og høljeby oppsummert i to bilder.

Jeg vet hva jeg foretrekker…

9 Comments

 • 12 February, 2011 - 7:03 pm | Permalink

  Hva er det siste der? Det ser ut som en nesten oppspist rotte.

 • 12 February, 2011 - 7:06 pm | Permalink

  Ja, hva er det der?!

 • KEE
  12 February, 2011 - 8:04 pm | Permalink

  Det ser dere vel? Ett oppspist halestykke fra en fisk. Enten fra en ekstrem sushientusiast eller søpla fra en eller annen fuggel. Kanskje til og med en løs en, noe det første bildet garantert er søpla fra.

 • 12 February, 2011 - 11:11 pm | Permalink

  Aaah, ja nå ser jeg det!! Syns det lignet på en fiskehale, men resten var så tjukt og så mer ut som en rottehale eller noe fra Aliens :-s Mulig jeg er _litt_ feberpåvirket her altså. 😳 😳

 • Hjorthen
  13 February, 2011 - 4:59 am | Permalink

  Ahhh, fisefine byfrøkner altså 😛

  Selvfølgelig er det en fiskehale der noen har gnafset i seg resten av fisken.

 • 13 February, 2011 - 8:20 pm | Permalink

  Viser bare hvor bortskjemte noen er. Tenk å la halefinnen være igjen. I min tid… */reminisenser med hvite ørehår

  Ellers en utmerket påminnelse om hvorfor noen av oss ikke føler den påtrengende fristelsen til å flytte tilbake til Oslo.

  Men det var nok engang et beklagelig fravær av elefanter.

 • tb
  14 February, 2011 - 4:18 pm | Permalink

  Oslo er en ok by det, men den ligger forferdelgi avsides…
  Og ingen elefanter å oppdrive, nei? Hverken i Oslo eller Hølje?

 • Marina
  17 February, 2011 - 12:20 am | Permalink

  hmmm… Må si det Oslo-bildet ditt minner meg litt om Los Angeles. Bortsett fra at her har ikke narkisene råd til å slenge fra seg sprøytene sine på det viset, da.

  • Hjorthen
   25 February, 2011 - 8:28 pm | Permalink

   Praktiserer de gjenbruk av sprøytene sine over there altså? Sikkert bra for miljøet?

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: