web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

– Har seg selv å takke

Naustdal
Naustdalen

Creative Commons License photo credit: Hjorthefoto

4P (Førde): – Når innvandrere går på byen med skjegg og rare hatter er det som å rope «kom og bank meg», mener de tre sunnfjordingene.

Kjendisadvokat Rikke Ørn har arbeidsuke som reporter i 4P, og har tatt turen til en café på Handelshuset i Førde. Der treffer han guttegjengen – tre unge menn på 26, 30 og 35 år fra Naustdal og Hyen. Guttene, som helst ikke vil framstå ved navn, snakker gjerne med 4P om vold og overfallsbølgen som lenge har herjet Lyskrysset.

– Helt ærlig? Svartingene er helt forferdelige!

– Hva tenker du på?

– Jeg tenker på alt. Ikke minst er maten helt for jævlig.

– Hva synes du om innvandrerkvinnene da?

– De er noe for seg selv! sier han til latter fra kameratene.

Som Firda skrev mandag ble flere innvandrere overfalt og antastet av en gjeng gutter fra Naustdal ved Førdehuset lørdag kveld. I fjor ble det anmeldt mange voldssaker i Førde, der offeret i over 70 prosent av tilfellene hadde bakgrunn fra et annet sted enn Førde.

– Men hør nå, innvandrerene klager over at nordmenn gjør ditt, og diskriminerer datt, men grunnen til at det skjer er at svartingene ser så dumme ut! Det er som å si « kom her og bank meg», skjønner du?

– Det du sier er at innvandrere ber om å få juling?

– Ikke ber akkurat, men når de går ute med skjegg og rare hatter, eller drar på fest der det er nordmenn, og så klager de over å få juling? Det er deres feil. sier 26-åringen fra Hyen.

– Men selv om de ser annerledes ut og har skjegg så ber de jo ikke om å bli banket opp?

– Nei, men mange her i Sogn og Fjordane er ikke vant til dette. De er ikke vant til at folk er annerledes, så kanskje tolker de det litt feil, skjønner du?

Når det gjelder guttegjengene som i helgen kjørte rundt i Førde og banket opp innvandrere på vei hjem fra byen, forklarer kafégjengen dette med at guttene var svært unge.

– Var ikke disse guttene unge? Sånn i 18-19-årsalderen? Jeg tror disse var nysgjerrige på hvordan innvandrere ser ut. De var så unge at de visste ikke hva de gjorde, sier 35-åringen fra Naustdal til 4P.

30-åringen kommer fra Storebru, og mener norske menn respekterer innvandrere, men at overfallene skjer når mennene drikker.

– Vi som kommer fra Naustdal og Storebru liker ikke å snakke med innvandrere, men vi liker innvandrerkvinner. Dette fordi Naustdalsk kultur respekterer kvinner, men ikke menn, sier 30-åringen fra Storebru.

– Men hvorfor angriper unge menn innvandrere?

– Sånt skjer av og til. Når vi drikker for mye og blir fulle hender det at vi overfaller dem, men hvis vi ikke drikker, angriper vi ikke innvandrere – men respekterer dem, sier naustdølen på noe gebrokkent nynorsk.

Det er 26-åringen fra Hyen som prater mest. Han tror sine egne og kameratenes synspunkter representerer holdningene til mange i Sunnfjord.

– Tror du ikke mange blir skremt av at dere har slike holdninger hvis 4P sender dette intervjuet på radio?

– Bare send det, for dette er sant. Dette er sånn det er – det er fakta. Jeg lyver ikke. Jeg har aldri vært sammen med en innvandrer, men jeg har kjøpt mye kebab – det smaker pøkk, men er godt når man er på fylla, sier 26-åringen til 4P.

Etter at intervjuet gikk på lufta har 4P fått mange reaksjoner. Her er et lite utvalg av de SMS’ene vi fikk:

Med den type holdninger er det vel ikke rart utviklingen i fylket de kommer fra går i retning av degenerering. Resultat av for mange søskenbarn-ekteskap?

Dag O.H.

Det sier litt om topphatten til mange av disse guttene. Virker helt blåst spør du meg. Send de hjem til pottitt og svinekjøtt

Per Ulv

..er ikkje så godt å avgjere kva som er best for miljøet, å heve eller dekke til ubåten utanfor Fedje, mi meining er at det er best å dekke til når det er lekasje på beholdarane som ved heving vil gje spreing av kvikksølvet i større områder som er forureina enn til no,..
..og mi meining er og at sikerheita på kysten må vere bra nok når 5 politibilar inkl. minst 10 væpna politi kan rykke ut å arrestre ein mann med luftpistol som går etter vegen her, men spørs no kven som ringe då og ser,….. terrorist på høglys dag,….

J.O.S.

Mhmmm. Endelig noen som sier det som det er. Toppers altså. Mhmmm. Koz og Klemz!

Lena

Slike holdninger hører hjemme i Naustdal. Send dem hjem

Opseth

Naustdølene jobber ræva av seg for luselønn i jobber andre nordmenn føler seg for gode til å ta selv.

Mvh.. Ted Glent

Hurra for disse gutta! Nå snakker vi! Kom igjen folkens, nede på stasjonen, tidlig en morgen, står alle korstogene pent på rad. Mann på lokomotivet, sveiver på et håndtak. Chu chu chu chu, korstoget går!

Per Willy

Er mykje som er trist og leitt i verda som i Norge. Synd at vi ikkje “kan ta te oss” all verdas elendigheit og spesielt i Flora – Norges rikaste kommune – som ikkje eingong kan sjå seg råd til et sandlass på vegen til gravplassen her. Truer du Sunde skal – begynne å tenkje – meir på staven til Oddvaren Brå. Kvar han knekte den henne…og kvar du var då du…

J.O.S

Det er ikke rart at vi muslimer blir forbanna når folk som han sier sånt. Jeg er ikke rasist, men realist. Kom igjen jenter, sett livmora i sving og få disse folka i mindretall. Go kalifatet!

Hilsen Sven Gøran.

One comment

  • 12 April, 2011 - 2:46 pm | Permalink

    Haha, briljant!

    Lurer forresten på om P4 har hørt om den derre Vær-Varsom-Plakaten? Ikke at jeg kjenner den så godt, men dette virker på meg som et rekordforsøk i brudd.

  • Leave a Reply

    %d bloggers like this: