web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Politiet virker!

Som oftest er vi alle sammen flinke til å si fra når offentlige tjenester ikke fungerer slik vi ønsker. Når ting fungerer er vi kanskje ikke like flinke? Selv har jeg klaget på politiet før, den gang jeg var nattevakt på Byens Beste Hotell, og politiet ikke alltid var like interessert i å rykke ut for å hjelpe til med mer eller mindre psykotiske gjester. Da er det bare rett og rimelig at jeg deler ut litt ros når jeg opplever at det å ringe 02800 fungerer langt bedre enn forventet.

Det var på mandag det skjedde. Hverdagskriminilaiteten avla meg et lite besøk. Jeg var på jobb i butikken, en kunde kommer bort for å få hjelp med mobiltelefonen sin, og det er noe som tar litt tid å fikse. Mens jeg holder på med det kommer det en annen fyr bort til disken som også trenger hjelp med et eller annet. Jeg hilser, og sier at jeg skal hjelpe ham med det om en liten stund, skal bare gjøre meg ferdig med det jeg holder på med. Jaja, det er greit, sier han.

Og dermed glemmer jeg ham et øyeblikk eller to.

Når jeg så er ferdig med den første kunden, registerer jeg at fyren er borte. Javel, så ble det litt lenge og vente, men han kommer vel tilbake. Tenker jeg. Og tenker ikke noe mer på den saken.

En halvtimes tid etterpå kommer Flopsy og Tildibopp innom, og mens vi står der og snakker litt så skal jeg vise henne noe på telefonen min. Det er bare det at telefonen ikke er noe sted å finne. Jeg vet jeg hadde den med meg, for jeg brukte kalkulatoren på den tidligere på dagen, men den ligger ikke på disken, og den ligger ikke under disken, og ikke ligger den på bakrommet heller. Man trenger ikke være Poirot for å levere et overveiende sannsynlig hendelsesforløp her.

Jepp, kunde nummer to er hovedmistenkt. Han har sett sitt snitt mens jeg var opptatt med kunde nummer en, sett telefonen ligge på disken ved tastaturet der, tatt den med seg, og ikke sett seg tilbake.

Jeg er både lei meg og ganske forbannet, jeg avskriver den telefonen, og jeg tenker at det ikke er noe vits i å ringe politiet. Vi har jo hørt og lest haugevis av rapporter om hvordan politiet ikke prioriterer småsaker som det der. Hvordan saker med kjent gjerningsmann blir henlagt. Men så er jeg så sur at jeg må liksom gjøre NOE.

Så jeg ringer 02800 og forklarer damen som svarer hva som har skjedd.

Greit, dama i andre enden vet umiddelbart at det er overvåkingskameraer rett ved butikken min som godt kan tenkes å ha fanget gjerningsmannen på film. Hun ber meg ta kontakt med senterlederen for å sikre bildene, så skal de sende en patrulje ned til meg.

Senterlederen svarer ikke på telefonen, men ganske kjapt etterpå står det to politimenn foran disken og tar i mot forklaring. De får nummeret til senterlederen av meg, og går opp for å se om de finner henne på kontoret.

Etter en liten stund kommer de tilbake, de kan opplyse om at de har sett filmen fra overvåkingskameraene, kjent igjen en gammel kjenning på bildene i det aktuelle tidsrommet, og to timer etterpå ringer de meg opp igjen for å fortelle at de har funnet telefonen min, den er like hel, og kan hentes på kammeret en eller annen gang før klokka fire. Jeg svarer at jeg jobber til seks, men jeg skal prøve å få noen andre til å stikke innom og hente den. Ikke tenk på det, sier dama, da skal jeg få noen til å svippe innom med den på veien hjem fra jobb.

Og ganske riktig, litt over fire kommer en søt politidame hoppende og poppende med telefonen min. Like hel, alt som manglet var simkortet, men det var jo bare å lage seg et nytt. Dagen etter kunne man lese i Firdaposten at to menn i 20 og 30-årene var blitt taua inn for mistanke om narkotikabesittelse, samt tyveri av en mobiltelefon på Amfi-senteret.

Så hurra for politiet dere, det er så deilig når ting virker slik som det skal!

Denne historien har jeg så fortalt til flere kunder denne uka, og alle som hører er både imponert og overrasket over det effektive politarbeidet her. Og det første de spør om etter at jeg har fortalt historien?

– Var det en utlending?

Men det var ikke det, det var nok en norsk nordmann fra Høljebyen.

Leave a Reply

%d bloggers like this: