web analytics

The Big Man Joined the Band

Bruce Springsteen og the E-Street Band forandret livet mitt en kveld i Drammenshallen våren 1981. Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at mye ville vært annerledes om jeg ikke hadde oppdaget Springsteen og musikken hans.

Livet mitt ville ikke vært det samme uten.

Og The E-Street band vil aldri bli det samme igjen nå som Clarence “The Big Man” Clemence har pakket ned saksofonen for siste gang.

Det er rart å tenke på at to av E-Street-medlemmene nå er borte. Danny Federici har vært død i over tre år, og nå altså Clarence Clemons. Man begynner åpenbart å dra på årene både den ene og den andre.

Egentlig skulle denne posten bare være på et par setninger. RIP liksom, men jeg blir sittende og google litt, og i dag finner jeg gull. Først på NRKs sider, der de har et innslag om konserten i Drammenshallen fra det gamle pop og rock-programmet Zikk Zakk. Mye fint her, blant annet han fyren de intervjuer som sier at hen mener Springsteen synger om, og står for, mye av det vi ungdom står for. Nå har kanskje ikke jeg lov til å si vi ungdom lenger, men kunne man sagt dette i dag? Det vi ungdom står for? Hva står ungdom for i dag, og hva sto vi for i 1981? Jeg vet ikke.

Så ser man at verden har forandret seg mye på 30 år. Konserten i Drammen var femte mai, innslaget på NRK ble sendt over en måned etterpå. I dag hadde vi fått denne reportasjen på nyhetene.

NRK-klippet slutter i det bandet går på scenen, sikkert noe rettighetsgreier, for jeg husker de viste et glimt fra konserten den gang da. Vi så på det hjemme i TV-gangen. Noen spør om det er han som er Bruce Springsteen, og jeg som svarer ja, selv om jeg ikke er helt sikker, for jeg sto jo alt for langt unna til egentlig å se hvordan han så ut. Storskjermer hadde man ikke den gang, og alt jeg hadde sett av fyren var bildet på omslaget av The River. Men så introduserer han The River, drar i gang munnspillet, og da er det ingen tvil lenger.

Det får vi ikke se i NRK-innslaget på nett, men her ligger et videoklipp som begynner omtrent akkurat der NRK-innslaget slutter, og det som er temmelig åpenbart her er at dette klippet ikke stammer fra Drammenshallen. Dette er nok fra en konsert året før, men det spiller vel ingen rolle i den store sammenhengen.

Jeg husker egentlig ingenting annet enn følelsen fra den konserten, den eneste sangen jeg med hundre prosent sikkerhet kan si at han spilte var Point Blank, og vel også Cadillac Ranch. Jeg er også ganske sikker på at han ikke spilte I Wanna Marry You, som alle jentene på skolen syntes var så fin. Men på nettet ligger setlista, så nå kan jeg eventuelt pugge den, og late som om jeg husker mer enn jeg egentlig gjorde.

Drammenshallen var der det skjedde den gangen, før stadionkonsertene gjorde sitt inntog her i landet også. I 1981 spilte Bob Dylan, Dire Straits, Status Quo, Styx, Santana, Manfred Mann’s Earth Band, Status Quo og Stevie Wonder i denne forvokste gymsalen.

Og altså Bruce Springsteen, med Clarence Clemons og resten av The E-Street Band. Som aldri blir det samme igjen.

One comment

  • Skorpionkvinnen Kvinnen
    22 June, 2011 - 9:08 am | Permalink

    Ja! Jeg var der i Drammenshallen også vet du. Står for meg som konserten over alle konserter, kanskje fordi jeg var såpass ung (ikke så ung som deg…), og ikke hadde vært på så mange store konserter ennå. Glemmer den aldri. Springsteen ville jo ikke gå av scenen, han fortsatte å spille etter at lyset var slått på. Husker godt at han spilte Because the night, og sa noe sånt som ” I wrote this song together with my friend Patti Smith”.

  • Leave a Reply

    %d bloggers like this: