web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Kongressmedlemmer insisterer på å bli utsatt for uhjemlet overvåkning slik som alle andre

Medlemmer av den amerikanske kongressen var rasende denne uken og hevdet at de var blitt utsatt for urettferdig oppførsel fra politi og påtalemyndigheter.

James Sensenbrenner ledet en høring i kongressen denne uken, etter at en av kongressens egne representanter fikk sitt kontor gjennomsøkt av FBI. Sensenbrenner var rasende: "Vi vil bli ransaket uten rettslig tillatelse slik som alle andre," sa han. "Vi er lei av å bli behandlet som annenrangs borgere."

Kongressens speaker, Dennis Hastert var enig, og la til at denne siste gjennomsøkingen var farlig. "Jeg tror det har blitt en veletablert sannhet at gjennomsøkinger uten ransakelsesordre er en mulig trussel for den nasjonale sikkerheten," sa han.

Politikerenes indignasjon kom som et resultat av at FBI gjennomsøkte Louisianas representant, William Jeffersons kontor fordi agenter fant 90,000 dollar i en fryser hjemme hos ham.

Minoritetsleder Nancy Pelosi sa seg enig med Republikanerene i at gjennomsøkingen var "upassende." "Jeg bryr meg ikke om at dette kan ha vært en fisketur," sa hun. "Men prosessen var bare så motbydelig åpen og gjennomsiktig."

Det Hvite Hus har denne uken forsøkt å gjøre det godt igjen og få politikerne til å falle til ro igjen. Under en pause i utspørringen av vitner under høringen mumlet Sensenbrenner stille til seg selv at han var "pokker så tørst." Minutter senere var NSA agenter på plass med et glass vann til ham.
"Nå," sa Sensenbrenner. "Nå begynner det å ligne noe her."

Tom Burka – Opinions you should have –

Leave a Reply

%d bloggers like this: