web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

På kjøretøyet skal rånere kjennes #5

Ahhh…min første sykkel var en Apachesykkel omtrent av denne typen her. Den sto vel i uthuset i et år før jeg lærte å sykle på den, tror det var sommeren før jeg fylte tolv. Ja, var temmelig sent ute med den syklingen. Men jeg tok det igjen når jeg først hadde lært det da. Jeg sykla både sent og tidlig.

Kompisene mine hadde også Apache, men det var Svithun-sykler. Min var DBS. Jeg tror salen var litt mer avrundet bakerst enn disse her, og jeg hadde ikke balleknusergiret på stanga, men derimot tre gir på styret. Noe som ikke forhindret meg i å få skrubbsår på pungen ved en anledning, men det er vel sånt som hører med.

Hva skjedde med Apachesykkelen min? Jeg byttet den ut med en racersykkel med tolv gir og bukkehornsstyre et par år senere. Tror faktisk noen til og med betalte med 500 kroner for den?

Raceren var fin den, men det er Apachen jeg husker best!

2 Comments

 • TB
  23 June, 2011 - 6:59 am | Permalink

  Tolv år. Hadde sykkel, gammel, kjedelig og blå DBS. Hadde to drømmer i livet: En DBS Apache som opptil flere av kompoisene mine hadde (men jeg trodde det var DBS som hadde gir på stanga?), en sånn som ville gjort meg til king of the road, en lykkelig fyr.. Men det fikk jeg ikke.. (Men fikk omsider et sånn skikkelig cross-styre, innkjøpt hos den lokale sykkel- og mopedreparatøren, mannen med bygdas mest spennende butikk, montert på min kjedelige blå.. Og to-tone horn! Det ble ikke det samme! Hornet måtte jeg forresten fjerne, mor la ned veto, det var jo forbudt! Og mors veto var absolutt. Kjenner ennå savnet av en Apache…
  Den andre drømmen? Den var av seksuell art og omhandlet Wenche Myhre.. Den ble aldri oppfylt, den heller. Men der kjenner jeg ikke savnet så sterkt i dag.

  • 23 June, 2011 - 10:20 pm | Permalink

   Jeg vet ikke hvordan det var med det giret på stanga egentlig. Det var jo det absolutt kuleste, men når jeg skulle kjøpe sykkel var det ikke tilgjengelig tror jeg? Måtte nøye meg med tre gir på styret. Men jeg hadde vel apache helt på tampen av apachens storhetstid.

   Men Wenche Myhre har jeg aldri drømt om altså!

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: