web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hvis Gud eksisterer er alt lov

Nei, jeg gidder ikke skrive om Westborough Babtist Church. Jeg er lei av dem. Det er ikke morsomt lenger. Jeg gidder ikke snakke om Gud heller, selv om overskriften skulle tilsi noe annet. Nei, jeg skal bare vise noen bilder fra en kampanje i Porto Alegre, Brasil. Som dette:

Denne kunne man se på busser og svære reklameplakater rundt om i byen sist måned. Det er som alle ser, Chaplin og Hitler som pryder plakaten, og teksten forteller oss at Chaplin ikke trodde på Gud, mens Hitler gjorde det. Budskapet er at religion ikke definerer karakteren. Hvilket bør være åpenbart for de fleste.

En annen plakat i samme kampanje er denne:

Her står det noe sånt som at hvis Gud eksisterer, så er alt lov. Under hovedbudskapet på denne, og på de andre plakatene i kampanjen, står det “si nei til fordommer mot ateister”.

Jeg er ikke sikker på at den siste plakaten vil bidra noe særlig til akkurat det.

Leave a Reply

%d bloggers like this: