web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Don’t know much about history

Jeg driver nå fortsatt på og basker med det derre årsstudiumet i historie som heg har holdt på med siden 2009. Siste semesteret nå, og siden det handler om stormaktspolitikk og bladibla etter 1945, så burde jeg klare meg fint, bare jeg faktisk får tid til å gjøre arbeidskravene. Men jeg merker jo at jeg har en del huller i allmendannelsen.

For eksempel så vet jeg at Sovjetunionen var et totalitært samfunn.

Og på et eller annet vis har jeg fått meg en viss ide om hvordan det sovjetiske samfunnet var.

Men når et av arbeidssrpørsmålene til det første tyngdepunktet låter: Kva meinast med at Sovjetunionen var eit totalitært samfunn, så kjenner jeg meg allikevel på tynn is. Joda, jeg kan nok legge sammen en og to, og klare å svare såpass på spørsmålet at det hadde holdt til ståkarakter, men egentlig aner jeg ikke hva jeg snakker om.

Egentlig er jeg bare en bløff.

4 Comments

 • kommentarmaskin
  13 September, 2011 - 11:16 pm | Permalink

  Autoritært: Regimet som slår ned på opposisjon.

  Totalitært: Regimet forventar aktiv støtte ifrå innbyggarane og slår ned på den som måtte vise for liten støtte.

  Henta ifrå statsvitenskap, det er ikkje sikkert at dette stemmer for historisk. Definisjonar har det med å vere forskjellig etter kor du er hen.

  Kort oppsummert, så skal ein vere bra totalitær i toppen før ein klarar å renske ut store delar av offiserskorpset basert på sentralt vedtatt mistanke.

 • tb
  14 September, 2011 - 9:00 am | Permalink

  totalitær og paranoid er en særdeles dårlig kombinasjon…

 • 16 September, 2011 - 5:51 pm | Permalink

  Over til noe helt annet: Når du har det samme innlegget liggende på toppen hele tida, så tror jeg at du ikke har hatt noe nytt å melde, og så går jeg glipp av innlegga dine. Det er jo synd.

  Ville bare nevne det.

  • 25 September, 2011 - 11:12 am | Permalink

   Men jeg har jo ikke hatt noe nytt å melde heller:-)

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: