web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

USA holder tilbake FIFAs kontigent

USA holdt tilbake sin kontingent til FIFA denne uken etter en disputt over formen på ballen og spillets regler.

"FIFA har ikke autoritet til å fortelle oss hvordan vi skal spille fotball," sa USAs representant John R.Bolton. "Vi kommer ikke til å la en gjeng med brysomme europeere fortelle oss når vi kan røre ballene våre," la han til.
Utenriksminister Condoleeza Rice sa seg enig og gikk enda litt lenger. "De forente stater alene vil avgjøre hvor vi tar ballen vår og hvem vi skal spille mot," sa hun under et besøk hjemme hos en undertrykkende diktator.

USA har vært rasende etter at deres resolusjon om å forandre formen på ballen fra rund til oval ble nedstemt i FIFAS sikkerhetsråd uten videre debatt. Deretter imploderte forholdet mellom USA og FIFA totalt etter at FIFA innførte sanksjoner mot USA på bakgrunn av deres forkjøpsinvasjon av Italias garderober før møtet mellom disse nasjonene sist helg.

Spenningen stiger i USA i lys av administrasjonens forsøk på å påvirke den kommende kampen mot Ghana som USA må vinne for å ha mulighet til å avansere til neste runde i mesterskapet. I et tidlig feilgrep sendte USA Henry Kissinger, som sammenligner fotball med krig eller teater, for å forhandle om nye regler med Ghanas representanter.

"Jeg vet ikke hvorfor USA har slike problemer med å spille sammen med andre," sa Professor Bean Valance, leder for de amerikanske studiene ved Universitetet Wallamaloo.

John Bolton var uenig. "Alt vi ønsker er en jevn bane," sa han.

Skrevet av Tom Burka -Opinions you Should Have- 

2 Comments

 • tb
  21 June, 2006 - 2:32 pm | Permalink

  Så en kommentar fra en amerikaner ett eller annet sted, om at fotball av mange i USA nå blir oppfattet som uamerikansk aktivitet, ja faktisk nesten litt fransk, og altså noe man bør motarbeide. Og det var visst ikke ironi en gang?!

 • 21 June, 2006 - 2:39 pm | Permalink

  Jeg tror jeg har lest noe lignende ja? Fotball har jo ellers fått et slags grep der borte, men fortsatt så er det nok i stor grad en sport for barn og kvinner. Ekte menn spiller amerikansk fotball, baseball eller hockey. Eller kanskje lacrosse?

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: