web analytics

Hjorthen leser bøker: Kongeklasket

aclashofkings.jpg

Faste lesere og andre smartinger vil vite at George RR Martins “A Clash of Kings” er bok to i Martins episke fantasyserie. Anmeldelsen av bok en vil dere kunne lese her, og så veldig mye mer er det ikke egentlig å legge til for bok to i denne serien. Martin plukker opp tråden der han slapp den i bok en, kongen er død, leve kongene. Fem stykker er det vel som trer en krone på topplokket og hevder å være konge, i tillegg så skjer det skumle ting på den andre siden av muren som beskytter riket mot gærningene i fra nord. La oss heller ikke glemme at den siste gjenlevende fra den forrige kongefamilien lever og ånder på andre siden av havet og bare dør etter å vende hjem for å ta riket tilbake.

Joda, det er mye å holde styr på, og jeg er alvorlig redd for at denne historien kommer til å knele under sin egen vekt om en bok eller to, men så langt turnerer Martin det hele på ypperlig vis. Det er fortsatt en pageturner av dimensjoner. Karakterene er gode, og det er nok skru på ballen til at vi ikke alltid vet hvor den kommer til å havne. Innen den uglesette episk fantasy-sjangeren handler det ikke så mye om å være original og nyskapende, men derimot om å få klisjeene til fremstå så friske at det virker som om du leser dem for første gang. Jeg er fortsatt litt bitter for at denne serien enda ikke er ferdigskrevet slik at jeg før elle siden tar igjen forfatteren og risikerer å måtte vente i år og dag på en ny utgivelse, men bortsett fra det så er det ikke mye å sette fingeren på. Dette kan ikke gjøres stort bedre.

Bok tre må naturligvis bestilles kjapt slik at den er på plass til ferien.

6 Comments

 • Kostvang
  1 July, 2006 - 9:29 am | Permalink

  Ikke knytt deg til noen. Alle du knytter deg til dør… grr…

 • 1 July, 2006 - 1:48 pm | Permalink

  Jeg leste boken og satt igjen med samme følelse som deg. Har ikke helt turt å gå løs på bok 3 og lurer på om det i det hele tatt vil være mulig å komme inn i historien igjen.

 • 1 July, 2006 - 2:04 pm | Permalink

  Hjorthen, gamle ørn: er det ikke på tide du kommer innom oss på Leseglede og stemmer i med oss andre boksnoker? 🙂

 • 1 July, 2006 - 8:38 pm | Permalink

  Jeg kommer snart Pal:-)

 • 2 July, 2006 - 11:40 pm | Permalink

  Jeg begynner aldri på serier før siste bok er ute i handelen. Jeg hater å gå å vente på bøker og mister alltid tråden når jeg gjør et forsøk.

  Derfor har jeg fremdeles ikke lest Harry Potter. De sier jeg har noe å se frem til. Håper de har rett i det. Jeg elsket Bill Pullman og His Dark Materials-trilogien. Det blir hardt å å slp den.

 • 3 July, 2006 - 2:06 am | Permalink

  Ikke et vondt ord om Harry Potter,(selv om jeg nok skulle klare å hoste opp noen) men His Dark Materials er langt bedre etter min mening. Blir spennende å se om de klarer å ta den magien over til bilder når filmen kommer om et drøyt år.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: