web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Verdas beste laurdag

 

MGP-sirkuset har landet i Høljebyen, noe man kan se av de enorme mengdene med kokain som denne gjengen strødde over byen ankomstdagen. Og sånt ønsker man altså velkommen!

Førre helg var eg på seminar i hovudstaden. Eg fekk med meg nokre foredrag frå folk som har gjort seg til vinnarar på å fortelja andre folk korleis dei kan bli like suksessrike som dei sjølv. Høgdepunktet var ein svensk basketballcoach som visstnok skulle vera ein legendarisk kar med ein heil rekke svenske meisterskap på merittlista. Bengt Wiström het karen, og han lærte oss at det var verdas beste laurdag, berre vi ville det sjølv. Det gjaldt også å gi 100 prosent heile tida, ikkje høyre på den litle røysta, og framfor alt: Hald deg unna dei raude folka. Dei raude folka er negative og sure. Dei spreier negativ energi. Dei gule folka er redde for dei, og dei grøne folka flyktar frå dei. Vil du bli ein vinnar må du sky dei raude folka som pesten.

Vil du bli ein vinnar må du altså slutte å lese akkurat nå, for eg er nett ein slik raud person som  Wiström åtvara mot. Eg er sur og grinete, eg spreiar negativ energi, og eg er stolt av det. Heller raud enn daud. Eg ber difor alle dei som måtte føle seg vinnande vellykka vere så snille å bla vidare, legge frå dykk avisa, ta ein joggetur, oppdater Facebook om den kaken du har i omnen, vask bilen, gå tur med hunden, køyr ungane i speidaren. Sett på ein plate med Bernhoft. Gjer noko anna. I dag er dette ein spalte for oss sure grinebitarar som gjer faen.  Oss som aldri blir innvigd i dei innvigdes gjeng. Dei luktar oss på avstand, vi er verdiløse menn. Og damer. Damer kan også vere sure og grinete, og det seier eg eit rungande ja til. Våg å la vere å smile jenter, det kjennes bra!

Sånn. Nå blei det litt meir leveleg her. Wiström kan seie at det er verdas beste laurdag så mykje han vil, men den går vi ikkje på. Det er Melodi Grand Prix i Florø i dag. Ein tung dag for alle oss surpompar. Ein ting er at konkurransen ikkje er noko å bli oppglødd av, verre er det at no som Florø er med og arrangerar delfinale er det ikkje lov å kritisere skiten heller. Føyr om åra, når Florø ikkje var direkte involvert i sirkuset, var det heilt greitt å meine at musikken for ein stor del stinkar roten fisk. At det berre er glam og glitter utan innhald. Det går ikkje lenger. Da er ein berre avundsjuk. Likar man ikkje musikken er man ein snobb. Likar man ikkje Marte Stokstad er man homoseksuell. Likar man ikkje Per Sundnes er man homofob. Likar man ikkje at politikarane brukar offentlege kroner på eit fesjå som MGP er man ein festbrems, og kva med alt det andre vaset politikarane kaster skattekronene våre etter, hæ? Hæ?! HÆ!?!  Vel, eg bryr meg ikkje om kor pengane kjem frå. Offentlege eller private, same for meg. Eg skjønar bare ikkje at nokon vil bruke dei på å arrangere eit underhaldningsprogram for NRK. Ein proff produksjon, ja visst, ein heidundrande fest, sikkert, men kunstnarisk verdi? Liten. Melodi Grand Prix er tomme kaloriar. Fin innpakning, men julegåva ser ut som den er kjøpt på Nille. Har nokon sett noko til Babel Fish sidan dei vann delfinalen i Florø i fjor? Høyrt på låta? Eg tenkte meg det. Eg meiner det blir litt som å vere motstandar av Holocaust, men så bli veldig ivrig når man får ein moglegheit til å bygge stor konsentrasjonsleir i kommunen. Tenk på ringvirkningane da! På gleda vi skaper (blant jødehatarane). Arbeidsplassane! Turistane! Kom igjen nå, ikkje ver slik ein raud person, slut å spreia all den negative energien, bli med på vinnarlaget du og! Det er jo verdas beste laurdag, er det ikkje?!?

Nei det er ikkje det veit du. Verdas beste laurdag var den dagen eg trefte sambuaren min, sida har det gått litt opp og ned, og sjølv om Håvard Lothe skulle gå hen og vinne i kveld, vil det ikkje gjere dette til meir enn ein litt middels laurdag i februar. For meg da. Kan hende Lothen vil kjenne det litt annleis, kva veit eg. Eg er uansett ikkje dårlegare patriot enn at eg ynskjer ham lykke til, og om han vil vinne har han altså fått oppskrifta av meg her. Gje hundre prosent. Gå for gull. Vinn du ikkje er det di eiga feil, for da vil du det ikkje nok. Spis grønsakane dine. Ver forsiktig med alkohol, sigarettar og lausaktige kvinnfolk. Ikkje leik med paraplyar, for da kan du få ein spile i auget og bli blind, og ingen blinde har nokon gong vunne Melodi Grand Prix. Ikkje bad rett etter at du har spist. Ikkje gå ut med vått hår. Hugs teksten, sjå bra ut, og altså viktigast. Bli kvitt dei raude folka.

Det kan heller ikkje skade å stikke nokon hundrelappar i baklomma til Per Sundnes heller, som ein ekstra tryggleik?

7 Comments

 • tb
  4 February, 2012 - 12:49 pm | Permalink

  Men Bobby Bare er med. Går iikke an å være sur da?
  jo, det gjør visst det likevel.. sett slikt…

  • 4 February, 2012 - 1:54 pm | Permalink

   Min minste kunst! Jeg foretrekker sønnen hans forresten, selv om han har gjort bra ting senior også.

 • Siv Anita
  4 February, 2012 - 2:14 pm | Permalink

  Eg rota meg inn her etter at båe Daniel og Sondre hadde linka denne sida vidare på facebook, men ærleg tala Arne: hald deg til bokmål! Eg kom meg aldri lenger enn til første avsnitt, grunna stor forvirring over språket :p

  • 4 February, 2012 - 2:40 pm | Permalink

   Jeg har fått pålegg av Firdaposten å skrive nynorsk, så da blir det å harve i vei dessverre. Jeg gidder jo ikke skrive om igjen på ordentlig norsk etterpå. Trøsten får være at Firdaposten vasker bort det verste før de trykker!

   • Siv Anita
    4 February, 2012 - 2:57 pm | Permalink

    Hah, tenkjer det må vere lettare for stakkarane i Firdaposten å berre oversetje frå bokmål vel?

    Og,.. “ordentlig” du liksom..;)

    • 5 February, 2012 - 4:42 pm | Permalink

     Hehe, det er jeg ikke så sikker på. Kan jeg skylde på stavekontrollen i Word forresten?

     🙂

    • 11 February, 2012 - 5:19 pm | Permalink

     “Oversetje”?

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: