web analytics

Hjorthen ser film: Safe House

Vi tar det fort og gæli, siden det er akkurat det denne filmen er, på sitt vis. Safe House handler om den avhoppede CIA-agenten Frost, spilt av Denzel Washington, og den ferske CIA-agenten Weston, spilt av Ryan Reynolds. Frost er nær ved å bli knertet av et team med leiesoldater, og søker flukt i det amerikanske konsulatet i Sør Afrika. CIA kobles inn, og Frost forflyttes til et såkalt Safe House. Der er det Weston som er husfar, og det skal fort vise seg at huset ikke er så forbanna safe når det kommer til stykket. Huset blir angrepet, alle blir drept, selvfølgelig unntatt Frost og Weston, som i stedet befinner seg på flukt i Sør Afrika.

Dette blir det action av, og ganske lenge er dette faktisk ganske bra. Washington er som vanlig god, ot Reynolds klarer seg bra han også. Det er ganske intenst, og uten dødpunkter, men dessverre faller det sammen på slutten.

Jeg skal ikke røpe så mye, men nøye meg med å si at selve bakhistorien er totalt uengasjerende. Vi får ikke egentlig noen følelse av at den filen som Frost har, og alle andre vil ha tak i, egentlig er så forbanna viktig. Altså, vi skjønner jo at noen synes det, de prøver jo å ødelegge halve byen for å få tak i den, men hvorfor? Vi får en forklaring, men den er sånn blah. Dessuten er det åpenbart allerede fra starten hvem som kommer til å være forræderen her. Ikke minst er det utilgivelig å kaste bort Vera Farmiga på en så liten drittrolle som det hun har fått her.

Men allikevel: I lange tider er dette helt grei underholdning og vel så det. Jeg ga den syv av ti på imdb i et svakt øyeblikk, men det er i så fall en meget svak syver altså!

Leave a Reply

%d bloggers like this: