7 Responses

 1. Ståle
  Ståle 3 March, 2012 at 1:29 pm | | Reply
  1

  Jeg mener at det var Aristoteles som sa det, ikke Sokrates. Er du sikker? Sokrates ble jo dømt til døden for å ha fordervet ungdommen gjennom å oppfordre dem til å tenke selv, som vi kan se i hans “Forsvarstale” og i Platons “Faidon”. Er det ikke da litt rart hvis det er han som står bak sitatet?

  1. Hjorthen
   Hjorthen 3 March, 2012 at 2:29 pm | | Reply
   2

   Vi vet jo ikke egentlig så mye om hva Sokrates sa, siden alt han skal ha kommet med er filtrert gjennom Platon, selv gadd han jo ikke skrive noe som helst. Hvis vi skal være pinlig nøyaktige og ødelegge hele teksten så må vi innrømme at dette sitatet egentlig er en faktoid. Det er Sokrates som blir tilskrevet det, men du skal slite for å finne det nøyaktige sitatet i Platons tekster. Du vil finne noe om at de unge bør ha respekt for de eldre, være stille når de voksne snakker, og klippe håret, men neppe noe om dessert og bena i kors.

 2. Hege Glad
  Hege Glad 3 March, 2012 at 6:35 pm | | Reply
  3

  Og kanskje er det ikke så mye opprør i ungdommen lenger. Vi som er lærere ser lite av det, og senest i går fikk jeg en klem fra en femtenåring på full fart gjennom gangen. Der lærere før gremmet seg over de unge, – der lovpriser de dem nå.

  Se bare her:

  http://hannej.blogspot.com/2012/03/fredagsdiktet-mamma-mia.html

  Verden er ikke hva den en gang var. Ikke ungdommen heller.

  1. Hjorthen
   Hjorthen 3 March, 2012 at 9:23 pm | | Reply
   4

   Det er flere virkeligheter ja? Denne teksten er vel litt preget av dustete dagblakronikker og tullete facebookdiskusjoner fra tidligere i uka er jeg redd.

   1. Hege Glad
    Hege Glad 5 March, 2012 at 12:41 am | | Reply
    5

    Jeg likte nå teksten din jeg, da. Men det er helt klart flere virkeligheter når det gjelder forholdet mellom ung og gammel, elev og lærer. Jeg liker min virkelighet bedre enn dem jeg leser om hist og pist. :-)

   2. Ylvalia
    Ylvalia 5 March, 2012 at 1:09 pm | | Reply
    6

    Tenker du på denne? http://www.dagbladet.no/kultur/2003/02/09/361034.html?fwcc=1&fwcl=1&fwl&_ft_=fbid.319962808053123%3Ainterface.m_faceweb_iphone%3Ac.m Jeg synes egentlig det er på tide at noen sier klart ifra om hvordan det er på skolene for tiden. Problemet er jo ikke “ungdommen”, men som vanlig noen få som ødelegger for den store gruppen som oppfører seg flott. Problemet er at de som ødelegger får lov til det fordi vi har et system som beskytter bråkmakerne (og foreldrene deres) mer enn lærerne og de “snille” elevene. En vanskelig elev kan gå gjennom barne- og ungdomsskolen og ødelegge for alle og legge beslag på en masse ressurser, uten at det er mulig å få ham/henne vekk. Det mest tragiske er jo at det heller ikke gavner den eleven det gjelder, som antakelig bare opplever nederlag på nederlag gjennom skolegangen. Det burde finnes et annet tilbud til dem som ikke er skapt for å sitte i ro ved en skolepult og pugge, men som kanskje ville ha stort utbytte av å få utløp for sin virketrang og kreativitet i et helt annet miljø.

    1. Ylvalia
     Ylvalia 5 March, 2012 at 1:19 pm | | Reply
     7

     Anbefaler forøvrig Heidi Helene Sveens artikkel i Samtiden som er ute nå. Har dessverre ikke funnet den på nett.

Leave a Reply

%d bloggers like this: