web analytics

Lest #9

Eberl seemed delighted at his latest assignment. “It’s going very well for me,” he wrote to his wife during the construction of the death facility at Treblinka. “There’s lots to do and that’s fun.” As the camp neared completion, he was “pleased and proud of this accomplishment.”

Irmfried Eberl var “pleased and proud”, men det varte ikke så lenge. Eberl var psykiater, og dermed den eneste legen som var kommandant for en av nazistenes dødsleire. Han visste nok hvordan han skulle få tatt livet av jødene, men logistikken hadde han ikke kontroll på. Han fikk ikke likene fort nok unna, de ble liggende og råtne i slike mengder at man kunne kjenne lukta fra Treblinka 10 kilometer unna. Eberl fikk ikke ha jobben i mer enn en drøy måned. Sånn går det når psykiaterne får styre.

Fra Bloodlands: Europe Between Hitler and Stalin av Timothy Snyder

Leave a Reply

%d bloggers like this: