web analytics

Hva betyr Higgs bosonet for DEG?

Forskerne er visstnok i ekstase etter at det her forleden ble kunngjort at forskningsenteret CERN hadde funnet et nytt partikkel som med all sannsynlighet vil vise seg å være det såkalte Gudspartikkelet. Eller Higgs boson som det heter blant dem som tror de vet hva de snakker om. VG brukte mye plass i går på å prøve å forklare oss hvorfor oppdagelsen er sensasjonell, uten helt å lykkes. Det mest sensasjonelle var at Harry Potter plutselig dukket opp i artikkelen for å fortelle oss at dette er slutten på en æra, og begynnelsen på en ny. Det er godt å se at Potter har funnet et meningsfyllt liv etter alt det slitet han hadde med Voldemort og dødseterene for noen år siden. Jeg hadde jo alltid trua på den gutten.

Nå er det jo gøy med nerding og forskning og alt sånt, og yay for nye partikler, men hva betyr det egentlig for folk flest at man nå har fått bekreftet Higgs bosonets eksistens? Vil det også for oss bety at vi går inn i en ny æra, eller vil det stort sett fortsette som før? Vil Higgs bosonet fjerne tidsklemma, utrydde flåtten og gjøre at norske elever skårer høyere på PISA-testene? Vil den ha noen innvirkning på finanskrisa? Hva med restskatten min? Kan det tenkes at det nå faktisk blir sol og varme om sommeren igjen? Jeg vet ikke, men jeg har tatt meg en rundtur ut for å snakke med folk, for å finne ut om hvorvidt de er opptatt av dette Higgs bosonet, og hva oppdagelsen egentlig vil bety for dem. Så dermed over til Folk Flest:

Grim Grevling (58)
Rørlegger, Jessheim

Hva betyr Higgs bosonet for deg?

Svindel og bedrageri er det rette ordene på dette, jeg er stygt redd for at det er i samme kategori som jens’ kreftgaranti og andre fagre løfter for at folk skal glemme, dessverre glemmer folk så altfor fort alt styret AP har holdt på meg oppigjennom åra. Får lyst til å dra ut av landet. IKKE EN GANG FÅ KOMME HIT OG FEIRE JUL MED TANTE OG ONKELEN SIN!!! Rart en blir forbanna på prostituerte som er i oslo på ferie visum!!!???OG rumenske tiggere som tjener opp mot 1 MILLION på tigging!!! FY FAN FOR ETT STYRE. Er Ap et liberalistisk eller sosialdemokratisk parti ?? Hamsun burde vært skutt i 1945… !!

Higgs bosonet?

Det er for meg å skjende flagget! Men AP ser jo ut til å ville både avsette kongehus og kaste flagget på bakken, så om det blir slik forundrer meg ikke. Men jeg missliker slikt til de grader, det strider mot alt jeg har blitt lært opp til via skolegang og for ikke å nevne det Norske Forsvar!

Så Higgs bosonet vil ikke egentlig bety så mye for deg i hverdagen?

De lurer ikke meg!

 

 

Johan Kvakkestad (68)
Sykkelekspert

Hva tenker du om oppdagelsen av Higgs bosonet?

Oppdagelse? Han har da vært kjent lenge?

Jo, men tidligere har det vært en teori, nå er den visstnok bekreftet.

Jeg vet ikke om jeg kan stille meg helt bak dette, jeg synes han bekreftet at han er å regne med allerede i fjor, men jeg synes i hvert fall vi har lov til å håpe på Edvald i gul trøye. Det er elleve små sekunder opp, og det er en meget krevende avslutning i morgen. Cancellara har en tendens til å stivne når bakkene blir veldig bratte, og det blir de i morgen. Den er teknisk krevende, og slik jeg leser Edvald nå så er han i strålende form. Avslutningen i morgen burde passe ham bra.

Edvald?

Ja, vi får se Edvald i gult og hvitt. Fy søren så spennende det blir!

Higgs bosonet?

Wiggins? Ja han er selvfølgelig en favoritt sammenlagt.

Hva i all verden er det egentlig du snakker om?

Sykkel! Det er jo Tour de France! Nå krysser vi alt vi har for Edvald Boasson Hagen dere, tenk om vi fikk se ham i gult på en etappe eller to! Fy søren så spennende!

Jeg spurte om Higgs boson-partikkelet, men det har du kanskje ikke noen mening om nå under Touren?

Partikkel? Wiggins og Boasson? Nei er du gal, de gutta der driver ikke med doping, det kan du være sikker på!

 

 

Pål Kula Lønneseg (42)
Jurist og statssekretær

Hva tenker du om at de har funnet Higgs boson?

Det synes jeg er veldig bra. Det har jeg venta på. Godt jobba!

Du var klar over at de lette?

Jeg forventer da at de leter kontinuerlig!

Jojo, det gjør de vel forsåvidt, men du visste at det var Higgs boson de lette etter denne gangen?

Jeg kan jo ikke uttale meg om denne konkrete saken, men på generelt grunnlag kan jeg si at det selvfølgelig er viktig at de som har fått avslag på opphold her i landet reiser hjem. Aller helst frivillig, men skjer ikke det må vi bruke makt. Det gjelder også Higgs boson, uansett om de har lett etter ham siden 1964, 2004, eller for den saksk skyld 2014.

2014 er vel strengt tatt ennå litt inn i fremtiden.

Jojo, men innen utgangen av året håper vi å være der hvor vi kan få deport…unnskyld, returnert dem som vil få avslag i 2014.

Du er klar over at vi nå snakker om et partikkel?

I den store strømmen av lykkejegere som kommer hit til landet er jeg klar over at Higgs boson bare er et partikkel ja, men du har vel hørt den historien om jenta på stranda og alle sjøstjernene? Hun kunne ikke redde alle, men det betydde jo alt for de sjøstjernen hun faktisk reddet at hun gjorde den innsatsen hun gjorde. Sånn er det med asylsøkerene også, vi klarer ikke å deport…unnskyld, returnere alle, men for dem vi faktisk får sendt ut betyr det jo alt.

Så i den store sammenhengen betyr det ikke all verden for deg at Higgs boson er funnet altså?

Det er et bevis på at regjeringens politikk fungerer!

 

5 Comments

 • tb
  6 July, 2012 - 8:48 am | Permalink

  Liker særlig sånne lokale vinklinger på saken; sånne av typen “Slik ville Drangedal vært uten Higgs-bosonet”… I tillegg selvsagt til designere som synes at det var vanvittig harry at de brukte feil font under presentasjonen.. Og venter på Dagbladets “Hva betyr Higgs-bosonet for flått-plagen!”
  Men egentlig hadde det vært mye mer gøy om de ikke hadde funnet the goddamn particle, så måtte de begynt på nytt med hele kvantefysikken sin, bygd nye modeller og greier…

  Men uten Higgs-bosonet hadde ikke RBK slått de derre nord-irene i går 🙂

 • 7 July, 2012 - 12:08 pm | Permalink

  Har RBK kjøpt Higgs boson? Han kan bli en hit!

 • tb
  11 July, 2012 - 11:54 am | Permalink

  Han kan bli limet i laget, ja, denne Higgs…

 • tb
  11 July, 2012 - 11:56 am | Permalink

  Men Hoftun må gå!
  Det er i alle fall en soleklar konsekvens av higgs-oppdagelsen 👿

 • 11 July, 2012 - 12:29 pm | Permalink

  Lurer på om ikke Higgs boson er blant de involverte i disse kampfiksingssakene også? Virker sannsynlig?

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: