web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Lest #11

What we must do as human beings is to look for new dangers: there has always been a war between two tendencies in history, the tendency to xenophobia, exclusion, social hatred, ethnocentrism – and the tendency towards accepting and interacting with other cultures. We must be part of the tendency towards a greater humanity, towards interacting with other cultures, embracing other cultures, and we must try to react against social exclusion and hatred, but we are not refighting the Second World War.

Roger Griffin: there won’t be any fascist revival

2 Comments

 • 19 July, 2012 - 12:31 pm | Permalink

  We must accept each others differences and tolerate others point of view much more than we do today. Good post.

 • demos
  22 July, 2012 - 6:34 pm | Permalink

  Toleranse og absurd utvidede menneskerettigheter er i ytterste konsekvens bare totalitære og selvutslettende. Det man skal være er nysjerrig og alltid diskriminerende basert på erfaring og kunnskap, samtidig som man er villig til å vurdere individer i tillegg til og i lys av deres bakgrunn. Den norske islamkommunisten Marte Michelet er et eksempel på dem som agiterer for et totalitært og selvutslettende samfunn med tyranner på toppen. Hun sikler nettopp etter å være tyrann. Da kommunismen feilet, prøver hun nå med Islam i kombinasjon med kommunisme. Det er fra slike mennesker i samkjøring med blinde USA-dyrkere og absurde menneskerettighetsutvidere den virkelige trusselen mot et sivilisert samfunn kommer.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: