web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

For mye Instagram?

Aftenposten skal nå alltid problematisere. Deler vi for mange bilder på sosiale medier spør de nå. De har fått direktøren ved Preus museum til å bekymre seg også:

– Jeg er redd vi vil miste mye av vårt kollektive minne fra disse tiårene. Vi har ingen kultur for å bearbeide og ta vare på minnene lenger. Bildene har tatt kontroll over oss. Nå må vi ta kontrollen tilbake: Gjøre et utvalg av det som har verdi for oss og printe det ut. Det er tross alt historien om oss selv vi skriver.

Men folk går da fortsatt til fotografen med sin nye baby, ved konfirmasjon og giftemål. Er det noen statisitikk på at fotografene har fått færre slike oppdrag etter teknologirevolusjonen gjorde det mulig selv for amatører som meg å ta anstendig gode bilder?

I dag er bildene digitale, vi kan se resultatet med en gang vi har trykket på utløseren. Vi kan slette om vi ikke liker det I gamle dager måtte vi fremkalle bildene før vi fikk se dem. Så var det kanskje å bla gjennom bunken av bilder fra fotobutikken, plukke ut de beste av dem, og sette dem i et album. Hva er egentlig forskjellen? Hadde vi hatt muligheten i gamle dager til å kun fremkalle de gode bildene hadde vi selvsagt benyttet oss av det. I dag er albumet på Facebook, på Flickr eller på Instagram. Tilgjengelig for all fremtid, og for alle man ønsker å dele det med.

Den store forskjellen er vel egentlig at gjennom digitaliseringen og den teknologiske utviklingen har det blitt billig å fotografere. Man trenger ikke betale for film, blitzkuber og fremkalling. Vi har helt kurante kameraer på telefonene våre, og selv avansert kamerautstyr kan man få til en ganske billig penge.

Hva er egentlig problemet med det?

2 Comments

 • 23 September, 2012 - 10:24 am | Permalink

  Ikke la dem oppdage snap-chat på en stund.

  • 23 September, 2012 - 7:25 pm | Permalink

   Hehe, har du testet det ut? Tror VG har hatt en sak om snap-chat selvfølgelig med vinklingen om unge som sender nakenbilder med tjenesten. Tar nok fortsatt litt tid før Aftenposten er på den ballen.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: