web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Breiflabben

Hva er det egentlig med mennesker og dikt? Ingen leser dem, men "alle" skriver dem kan det av og til virke som. Faktisk er det vel nesten slik at hvis alle som skrev dikt her i landet faktisk også hadde kjøpt diktsamlinger så hadde det vært lyrikerne som strålte skarpest på vår litterære stjernehimmel i stedet for alle disse middelmådige krimforfatterene og Lars Saabye Christensen. Undertegnede har jo selv fra tid til annen ført pennen over papiret og med forundring og gru sett det resultere i det ene nødrimet dårligere enn det andre,og ikke kjøper jeg diktsamlinger heller, så dette er ikke skrevet for å rakke ned på dem som begår dikt fra tid til annen. Derimot så er det skrevet som en innledning til å kunne rakke ned på en annen person som også fra tid til annen forfatter noe som kan minne om rim. Dette må for all del ikke forveksles med dikt og lyrikk så sånn sett var dette egentlig en dårlig innledning, men skitt la gå. La oss komme til saken. I nabobyen vår finnes det en avis ved navn Firda, de har en utskremt medarbeider som holder til her i byen, og under navnet "Breiflabben" kommenterer han aktuelle saker i Firdas spalter med et lite rim hver eneste dag. Hadde det nå enda vært en limerick… Faktum er at disse snuttene som han gir til beste er så dårlig at det er nærliggende å kalle mannen for en vandrende reklameplakat MOT pressestøtten, men nå skal jeg ikke bable mer. Les og døm selv…

Bortsett fra å synest det er gale
kan vi lite gjere med at Bush vann valet
Og om fire år kan vi risikere
at broren er klar til å la seg nominere
Vi får håpe at valvinden snur innan dess
for denne gjengen er lite tess

One comment

  • 4 November, 2004 - 10:48 am | Permalink

    Akkurat slike sammensetninger av ord gjør at jeg er livredd “dikt” og sangtekster

  • Leave a Reply

    %d bloggers like this: