web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hobbiten

Hagbarth og jeg har nylig vært gjennom Hobbiten i bokform, og han gleder seg litt til filmen nå kommer på DVD ganske snart. Og filmen var slettes ikke så gæren, den var ikke det, men bildene til Peter Jackson kan allikevel ikke måle seg med bildene til Tove Jansson.

hobbitelrond skatt smaug troll

11 Comments

 • 21 March, 2013 - 9:54 am | Permalink

  Ante ikke at Tove Jansson hadde illustrert Hobbiten. Fantastisk!

 • tb
  21 March, 2013 - 10:02 am | Permalink

  Davæen så fint! Skal tro om noe av dette finnes i trykt utgave ennå… Ønsker meg til jul, påske, pinse og bursdagen! Kjenner en som har Ringenes herre illustrert av danskedronningen, men jeg vil mye heller ha dette!

 • 21 March, 2013 - 11:18 am | Permalink

  Det er virkelig fantastisk, og tegningene kler Hobbiten virkelig godt. Her er noen flere bilder, muligens alle? http://www.zepe.de/tjillu/hobbit/index.html

 • 21 March, 2013 - 11:25 am | Permalink

  Litt mer trivia: Det var faktisk ingen ringere enn Astrid Lindgren som ville ha Tove Jansson til å illustrere Hobbiten for en nyutgivelse i 1962. Lindgren var forlegger for boka, og Jansson sa ja til jobben, nordens to største (barnebok)forfattere jobbet altså med denne utgaven. Og Tolkien-fansen HATET disse tegningene når den kom ut, så det ble bare ett opplag. Men om den er mulig å oppdrive boka i dag, tja, har man penger nok er vel det meste mulig? Men jeg tror ikke det er en enkel sak å finne den?

 • 21 March, 2013 - 8:23 pm | Permalink

  Dærsken så fin! Har søkt på antikvariat.net, men ser ikke ut som den finnes der. Det burde jo være nytrykk-muligheter her?

 • 22 March, 2013 - 1:18 pm | Permalink

  “Kära fina Tove, har du nån mantelfåll så skicka hit den, så jag får kyssa den! Jag är så lycklig över din underbara lilla Hobbit så jag kan inte med ord uttrycka det. Precis en så liten finurlig rörande och rar en ska han vara, och så har han aldrig gjorts i någon utgåva”

  Så fornøyd var Astrid Lindgren med illustrasjonene!

  Skal visst ha kommet en ny utgave i 94 eller så der, men virker ikke som om den heller er så lett å få tak i.

 • KEE
  2 April, 2013 - 4:05 pm | Permalink

  Henger meg på. Vil ha. Også jeg som nettopp har bestilt en illustrert Hobbiten (Alan Lees tegninger.)
  Astrid har helt rett i forhold til hvordan hr. Sekker burde se ut forresten. Finurlig. I begynnelsen kanskje litt mer som en på dypt vann som glemte å ta svømmeknappen som barn, men etterhvert ganske så finurlig. Og aldri klassisk heroisk.

 • tb
  5 April, 2013 - 1:53 pm | Permalink

  oj, en som omtaler Bilbo med hans rette etternavn! 😉 med andre ord en annen leser av Nils Werenskiolds oversettelse av Krigen om ringen? 🙂

  • KEE
   8 April, 2013 - 4:17 pm | Permalink

   Eh, ja. Og Bugge Høverstad. Og Groven Myhren. Om Agøy hadde kommet med en oversettelse hadde jeg nok gitt den et forsøk også. Mener å ha god greie på Tolkien, men bortsett fra det er jeg nesten normal i forhold til litteratur. Det bare gjør ikke noe om den er fantastisk, innehar elektriske frosker, gale vitenskapsmenn på sydhavsøyer eller andre …ting… dypt under sydligere vann.

 • tb
  9 April, 2013 - 10:29 am | Permalink

  Å ha lest alle oversettelse av LotR hører vel til allmenndannelsen?

 • KEE
  9 April, 2013 - 11:58 am | Permalink

  Jeg har mye jeg kunne si om almenndannelse oghvilke bøker den burde inneholde, men lander vel egentlig på følgende hovedråd i stedet: Først og fremst les bøker du liker. Ofte. Deretter forsøk deg på historier og fortellere som du ikke har et forhold til. Og så, når sansen for historien er vekket og du kjenner ditt, skal vi tørre å kalle det, nivå, utfordre nivået. Les noe som er anerkjent “høyverdig”, men kast den i veggen hvis den som forventet er pretensiøs og lite givende. Husk bare at det kan være at du ikke var klar for akkurat den historien ennå.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: