web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Drømmer blir sanne

"Dreams come true" er neste plate ut i denne evigvarende platepratspalten, og for dem som regner seg for kjennere av texasblues, roadhouseboogierock og R&B så er vel nesten sammensetningen på denne plate for en våt drøm å regne? Sjangerens tre fremste vokalister på samme plate, produsert av Dr.John og med storebror Vaughan i bandet, det kan vel neppe bli mye bedre enn dette? Swamp-blues dronningen Marcia Ball, Austins egen femme fatale, Lou Ann Barton og den kjølige skjønnheten fra Lubbock, Texas (Hva er det egentlig de har i vannet sitt i Lubbock?) Isfjellet over vulkanen, Angela Strehli. Nå er det vel ofte slik at drømmer som blir virkelige ikke blir like vellykkede som det man hadde trodd, og det er også tilfellet for denne plata. Med en slik samling av talent som her så er det naturligvis aldri dårlig, til tider er det til og med riktig så bra. Blant annet gjør de to Ike Turner låter som svinger som bare Satan, men til tider synes jeg det låter litt uforløst. I forhold til de tre damenes soloprosjekter, feks. Strehlis "Soul Shake" og Bartons "Read my lips", så får dette av og til et lite preg av sideprosjekt. Et hyggelig sideprosjekt, for all del, og absolut verdt de 49 kronene den kostat i sin tid på Alliance Platebar i Sandefjord, men er det ikke snart på tide at noen lokker Angela Strehli i studio igjen? Nå er det vel seks-syv år siden sist vi hørte noe fra "Den syngende Sfinx", og det er alt for lenge for en stemme av hennes kaliber!

2 Comments

 • Anonymous
  4 November, 2004 - 10:25 am | Permalink

  “Dreams come true” er en av de finste skivene jeg har i min samling, i alle fall! Kremskive! Damene utfyller heverandre helt perfekt, og selv svakhetene er sjarmeredne og velspilt! Disse damene bruker motorsag, drevet med honning i stedet for bensin, for å vri litt på Hovigs (han med hangaren) ord om Lou Ann Barton… Men Read my lips er vel enda bedre, ja?!

 • 4 November, 2004 - 7:07 pm | Permalink

  Ja, jeg satte den på etter å ha skrevet min lille rapport og det låter fortsatt friskt og freidig. Bedre enn jeg husket egentlig, men allikevel så foretrekker jeg nok damene solo. Read my lips er brillefin og Soul shake er nesten enda bedre…men man kan jo ikke unngå å bli godt humør av alle tre sammen heller:-)

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: