web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Mere breiflabb og Helse-Norge

Siden gårsdagens meningsmåling avslører at Hjorthebloggs lesere enten er dyktige på ironifronten, eller altså syntes Breiflabbens poesi var av typen "Instant Classic", så tror jeg jammen vi skal våge oss på å gjengi også denne dagens poetiske bidrag til det lokale nyhetsbilde.

Omsorg skal vere tidseffektiv
for tida er meir kostbar enn liv
Pasientane får merke problema
med pleiarar som spring for å halde skjema
Kanskje er foringsautomatar svaret
Då kan ein tid på måltida spare

Breiflabben skjærer her rett inn til kjernen av gårsdagens toppoppslag i samme avis, hvor man refererte til et brev fra de ansatte ved sjukeheimen på Skei. Der har man nemlig kalkulert seg frem til at man har 27 minutter tilgjengelig til omsorgsoppgaver for hver enkelt pasient. Matservering var da ikke inkludert. Ofte når media er ute og svartmaler omsorgssituasjonen for de eldre så sitter jeg igjen med følelsen av at de problemer det refereres til er blåst ut av proporsjoner, misforståtte eller rett og slett fullstendig feilaktige. Situasjonen på Skei virker imidlertid å være alvorlig nok. Derfor er det litt synd at en av sykepleierene ved sjukeheimen blir sitert på at "Dei fleste i eldreomsorga jobbar på kanten av stupet." At mange innen helsevesenet har en hektisk hverdag vet jeg av egen erfaring, men at de fleste jobber på kanten av stupet tror jeg er å svartmale situasjonen unødig. Dessverre er pressen mye flinkere til å svartmale enn å rosemale, og konsekvensen av det er problemer med rekruttering til disse jobbene. Samt masse unødvendig redsel blant befolkningen i forhold til det helsevesenet de før eller siden kommer til å møte på et eller annet vis. Tenk om avisene av og til også kunne skrive litt om alt som faktisk fungerer helt fint i Helse-Norge!

Leave a Reply

%d bloggers like this: