web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hjorthen ser film: Assault on Wall Street (Langt fra spoilerfri)

Skal du bare se EN film om et angrep på en sentral amerikansk institusjon i år…se White House Down

Uwe Boll er litt av en karakter, det kan ingen ta fra ham. En noe rabiat fyr som av mystiske årsaker har fått lage tett oppunder 30 filmer. Mange av dem adapsjoner av videospill, der BloodRayne, House of the Dead og Alone in the Dark kanskje er de mest kjente. Mest kjent er han kanskje for at han en gang utfordret fem filmkritikere til å møte ham i bokseringen. Kritikerne hadde naturlig nok uttalt seg en smule negativt om filmene til Boll, og nå var det på tide å gi igjen litt juling. Boll banket dem alle sammen. Uten at filmene ble noe bedre av den grunn. Boll er ofte omtalt som den verste regissøren noensinne. En Ed Wood for vår tid. Det kan hende at det er en riktig beskrivelse, men det er i så fall ikke på bakgrunn av Assault on Wall Street.

Det betyr ikke at Assault on Wall Street på noen måte kan karakteriseres som en god film, men den er ikke hårreisende dårlig.

roberts
Pekefinger, pekefinger, hvor er du?

Det er historien om pengetransportvakten Jim Baxford som får merke finanskrisa på kroppen. Kona er syk, men forsikringa dekker ikke hele behandlingskostnaden. Baxford har litt penger stukket unna etter at han forlot militæret med en liten uføreutbetaling, men fondet pengene står i ryker med i finanstrøbbelet på Wall Street, og ikke nok med det, på finurlig vis er det han som skylder dem 60 000 dollar. Ganske snart er kredittkortene maxet ut, banken hever renta, og det ser dårlig ut for huset. Når Baxford ikke klarer å betale regningene tar kreditorene kontakt med arbeidsgiver for å få trekk i lønn. Men pengetransportfirmaet kan ikke ha ansatte med pengeproblemer, så der ryker jobben også. Kona tar selvmord og alt er veldig veldig trist. Baxford vaser rundt i New Yorks gater en stund og er deprimert, men så skrider han til handling. Når banken kaster ham ut av huset tar han med seg en sekk med det viktigst, nemlig et automatvåpen og et par skift med klær, og så begynner han å drepe aksjemeglere. Det ryker med en god haug før vi kommer til slutten.

Hvis jeg må være med i denne filmen i en eneste scene til så tar jeg livet av meg!
Hvis jeg må være med i denne filmen i en eneste scene til så tar jeg livet av meg!

Det er altså en litt merkelig film dette. En B-film så klart, der den første timen brukes til å bygge sympati med Baxfords vanskelige situasjon, slik at vi skal heie på ham når blodbadet begynner. Juble når han klarer å snike seg unna etter den siste aksjonen, og via voiceover forteller oss at dette ikke er over. At han vil fortsette å drepesom en soldat av folket, helt til systemet endrer seg eller hva det nå var han sa. Den første timen hadde altså fint passet inn som onsdagsfilmen på Bliss, mens den siste halvtimen strengt tatt ikke passer inn noe sted. Ideen er forsåvidt god den, kontrasten mellom den omsorgsfulle og hardtarbeidende ektemannen i den første delen, og den kaldblodige drapsmannen i den andre, kunne vært både effektivt og morsomt. Men det er det ikke. Baxford spilles av Dominic Purcell som har et spekter i skuespillet sitt som får Sylvester Stallone til fremstå som Meryl Streep. Og for at en slik film skulle vært vellykket måtte den antagelig hatt en solid dose svart og forløsenden humor å by på. Den er helt fraværende.

Sett meg før sier du? Streets of Fire? Philadelphia-eksperimentet? Jeg pleide å være ganske heit, men så gikk det nedoverbakke. JEG MÅ FÅ GJORT NOE MED LIVET MITT!
Sett meg før sier du? Streets of Fire? Philadelphia-eksperimentet? Jeg pleide å være ganske heit, men så gikk det nedoverbakke. JEG MÅ FÅ GJORT NOE MED LIVET MITT!

Filmen har en rating på 6.0 på IMDB i skrivende stund, også på Netflix har den en forholdsvis god rating. Det er det absolutt ingen grunn til. Det er en B-film i alle mulige betydninger av ordet, bortsett fra at B-filmer ofte er langt mer underholdende enn dette. Se noe annet. Se Foxy Brown!

foxy_brown
Ja, se Foxy Brown, eller ta konsekvensene. Bitch!

Leave a Reply

%d bloggers like this: