web analytics

Samtaler med Hagbarth #16: Saksøk meg

DSC_0027

Den siste tiden har jeg lest Doktor Proktors tidsbadekar for Hagbarth på kveldene, og siden jeg har blitt for lat til å skrive bokomtaler skal jeg ikke si så mye mer om akkurat det enn at det jaggu er den beste norske boka jeg har lest på år og dag. Den er rett og slett supermorsom, så den bør leses enten du har en snart sju-åring som alibi eller ei. Mye bedre enn Harry Hole. En av hovedkarakterene er en liten tass som heter Bulle, og i denne boka har han gått rundt og sagt saksøk meg hver gang noen klager på ham av en eller annen grunn. Hagbarth har aldri blitt saksøkt, så  jeg har i grunnen ventet på spørsmålet (dessverre uten å forberede meg det minste), og i går kom det.

– Hva betyr egentlig saksøk meg?

– Jo, det er sånn at hvis det er noe man er misfornøyd med, men som ikke er en sak for politiet, så kan man snakke med en advokat. Da kan han saksøke den du er misfornøyd med, og så blir det kanskje rettssak. Da kan kanskje en dommer bestemme at du hadde god grunn til å være misfornøyd, og at den du er misfornøyd med for eksempel må betale deg erstatning. Eller gjøre det godt igjen på en annen måte.

Dette ligger han da og tygger litt på mens vi leser videre i boka. Etter en stund kommer oppfølgingen.

– Det hadde vært kult å hatt sin egen advokat liksom.

– Jaha?

– En advokat, det er akkurat som en tjener, ikke sant?

– Nja, ikke akkurat…

– Men nesten!

– Jojo.

Leave a Reply

%d bloggers like this: