web analytics

Først og sist?

Etter å ha sett Først og sist med Fredrik Skavlan i reprise nå på lørdagskvelden så har jeg altså blitt fortalt at tusseladdenes tid er forbi.

sand.jpg

Det må vel bety at dette var første og siste gang vi fikk se brødrene Vebjørn og Aune Sand hos Skavlan? Var det forresten noen som skjønte bæret av kronikken til Vebjørn Sand i Aftenposten på fredag?

Forøvrig ble jeg litt fascinert av den godeste Elvira Nikolaisen. Jeg fant ikke noe godt bilde til å illustrere det, men var hun ikke kliss lik Jokeren fra gamle gode Lynvingen? (Eller Batman da, som dere jyplinger vel kaller ham nå for tiden?)

…og siden jeg nå allerede har avslørt at lørdagskvelden ble tilbragt foran TV-skjermen. Jada, jeg så reprisesendingen av Synnøve Svabøs nye program også. Var det Tett på tråden det het? Kan noen være så snille å be Synnøve gi opp forsøkene på å være morsom i hver eneste setning i de neste programmene takk. Gammeldags og døllt TV spør du meg, men Telenor var kanskje fornøyd?

14 Comments

 • 15 October, 2006 - 12:31 am | Permalink

  Jeg har ikke fått lest den kronikken enda. Bør jeg kanskje det? Etter Skavlan bestemte jeg meg umiddelbart for å ikke gå på den utstillingen.

 • 15 October, 2006 - 12:37 am | Permalink

  Burde og burde, egentlig burde man vel styre unna?

 • 15 October, 2006 - 12:39 am | Permalink

  Åååååååååå, det er herlige gutter. Den ene så vilter å frisk, og den andre så tenkende og stille. Men desverre begge imbesile.
  *Et lite dikt der altså, hvis jeg nu maler dette diktet tror jeg det kan være muligheter på høstutstillingen…mmmmm*

 • 15 October, 2006 - 12:41 am | Permalink

  OK. Da leste jeg den. Og nei, jeg skjønte den ikke. Men jeg tipper at den dype maskuliniteten er å finne i Vebjørn og Aune.

  Jadda.

 • 15 October, 2006 - 12:43 am | Permalink

  Høstutstillingen tegner til å bli mer interessant enn på lenge denne gangen. Habben-malerier og knuste P-automater fra Høljebyen…ajaj, dette blir bra!

 • 15 October, 2006 - 5:46 am | Permalink

  Kommentarene til Sands kronikk er litt morsomme. En favoritt:

  “Når man skal definere hva en mann er, må hatt og bart inngå i definisjonen. Nærværet av hatt og bart er det mest sentrale element i maskuliniteten. Så skyld ikke på kvinnene. Skyld på dere selv, når dere velger bort hatt og bart til fordel for rosa skjorter og piercinger her og der.”

 • 15 October, 2006 - 11:16 am | Permalink

  Akk, jeg lot meg også røre av fredagens Først og Sist med Aune Sands aggressive hyllest av den Skjønne Kvinne, altså Aune Sands hyllest av seg selv som seksuell Mann-
  og tvillingbror Vebjørn Sands triste tale om Robert Bly, fortapte menn, og kvinner som derimot har kontakt med jorda eller kosmos eller hva det nå var, fordi de menstruerer og føder barn.
  Med brødrene Sand i spissen og Døving løpende heseblesende ved siden av har virkelig menn vært heldig med hvem som endelig tar ansvar for mannsrollen.

  Det er jo nesten så man får lyst til å blogge igjen.

 • 15 October, 2006 - 1:36 pm | Permalink

  NænænænænænænænænænænæBÆTMÆÆÆÆÆN!

 • 15 October, 2006 - 7:30 pm | Permalink

  Joda, hver gang jeg sitter krølla sammen rundt magen min i sofaen og fossblør, sitter Kosmos der rett ved sida av meg — vi har skikkelig god kontakt.

  Jeeesus. Snakker om gammel, forslitt forestilling — kvinnen som natur (blod og instinkter) og mannen som kultur (saklighet og intelligens).

 • 15 October, 2006 - 7:31 pm | Permalink

  Forresten, to ting:

  1) Jeg har ikke sett fredagens Først og sist, og kommer ikke til å gjøre det heller, så jeg aner egentlig ikke hva jeg snakker om.

  2) Iversen har den klart beste kommentaren til brødrene Sands ideer så langt:)

 • 15 October, 2006 - 8:49 pm | Permalink

  Nå tror jeg du må innføre aldersgrense, Hjorthen. Det bildet av brødrene Sand er det skumleste jeg har sett på lenge. Samtidig som det er skummelt vekker det en dyp, dyp medynk. En ugrei kombinasjon! Og så er det tanken på at vår store maler og skjønnånd – ikledd sokker strikket av morens lange hår – har sittet og gnuret på avisutklipp helt fra det herrens år 1992 slik at han kunne skrive sin manndomsfulle kronikk. Nei, æsj, jeg mister appetitten.

 • tb
  16 October, 2006 - 8:55 am | Permalink

  Denne fr. Nicholisen, som jeg forstår er en syngedame?, var den den eneste som nektet å svare på ett av Skavland sedvanlig tåpelige spørsmål på fredag? Respekt!

  Ellers er det med skrekkblandet fryd (mest skrekk, ganske lite fryd etter hvert) at jeg ser brødrene Sand i fri utfoldelse. Hvor kommer den oppskrytte “Vær varsom”-plakaten inn i bildet her? Beskytte mot seg selv? Men de motbeviser heldigvis ganske ettertrykkelige den utslitte tesen om mannen som kultur (saklighet og intelligens). Hadde jeg trodd på et kollektivt kjønn, hadde jeg skammet meg over å være mann, etter å ha sett disse to i aksjon… 😉

 • KEE, Skien
  16 October, 2006 - 1:02 pm | Permalink

  Elvira som jokeren? Jo, hun har smilet inne. Men hvilken figur er da presten fra Sauda?

  Og ja, det heter lynvingen.

  KEE

 • 17 October, 2006 - 3:02 am | Permalink

  Presten fra Sauda kan kanskje være Pingvinen?

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: