web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hjorthen ser film: Brutal bikkjeskremme

Det var Fred Ut som lurte meg inn i fristelsen, og plutselig dumpet det tre filmer som jeg ikke aner det døyt om ned i postkassa her tidligere i uka. Tre filmer bestilt via YesAsia.com, dere finner link hos Fred Ut, fraktfritt levert fra andre siden av kloden til 200 spenn. Verden blir stadig mindre.

Men var filmene noe tess? Foreløpig har jeg bare rukket og se en av dem, og her følger dommen:

dog_bite_dog.jpg

 

Dog Bite Dog (imdb) er en brutal bikkjeskremme av en film. Den åpner sterkt. En navnløs leiemorder ankommer Hong Kong, smuglet inn pr.båt. Han møter sin agent, får de nødvendige instruksjoner for sitt oppdrag, og får jobben unnagjort samtidig som han får spist seg god og mett. Åpningsminuttene er omtrent helt fri for dialog, og nysgjerrigheten får slengt til seg nok godbiter til at vi sitter på kanten av sofaen og følger med. Hvem er denne morderen? Hvor kommer han fra? Hva er det som driver ham?

Så blir vi introdusert for politiet, og vi møter vår andre hovedrolle. Politimannen Wai er sønn av en anerkjent politimann, men virker noe ustabil. Hvem er han? Hva sliter han med? Den iskalde leiemorderen virker så langt som en mer sympatisk karakter enn denne frådende politimannen som virker å ha et betent forhold til autoriteter. Hvilken historie har denne karen? va sliter han med?Hvem er skurk og hvem er helt? Åpningen er rett og slett knall!

Ikke lenge etter er Wai på sporet av morderen, en brutal jakt er i gang, og Wais kollega og muligens eneste venn i verden blir brutalt tatt av dage av vår venn, som det viser seg kommer fra Kambodsja. Han blir tatt til fange, men klarer å rømme. Han ender opp på en søppelfylling i utkanten av byen hvorhan treffer på et par ulovlige innvandrere fra Kina. Far og datter, og faren er slettes ikke snill. Herfra går det hele til hundene i bratt utforbakke.

Jeg skal spare dere for hele resymeet, men Wai vil ha hevn, morderen vil hjem, og han tar med seg jenta han fant på fyllinga. De to hovedrollene barker sammen ved et par anledninger, til lyden av snerrende bikkjer, det er sikkert ment å være tøft og skal vel illustrere at begge hovedrolleinnehaverne er noen gærne bikkjer, men i grunnen så blir det bare teit. Historien henger ikke helt sammen alle steder, og dessuten får vi en sånn far og sønn greie utbrodert som ikke er spesielt engasjerende. De fleste dør innen filmen er ferdig.

Så etter en engasjerende og spennende første del så ender dette allikevel opp som en film som ikke er helt vellykket. Til tross for at begge hovedrolleinnehaverne, Edison Chen og Sam Lee, gjør en hederlig innsats, og til tross for at det er mye fin fotografering, så holder det ikke helt hjem. Men den er mørk, brutal, og uten så mye som en strime av lys til å lette opplevelsen av å se den. Den gjør unektelig et visst inntrykk, så se den gjerne, om ikke annet for å fortelle meg at jeg har gått glipp av poenget eller noe sånt.

Twitch har forøvrig en god omtale av denne. Hadde det ikke allerede vært for sent så burde dere lest den i stedet for min. Nå må dere heller lese begge.

5 Comments

 • 30 October, 2006 - 5:08 pm | Permalink

  Hvilke andre filmer fikk du i posten da?

 • 30 October, 2006 - 6:20 pm | Permalink

  Ser du film på oppfordring også eller? I såfall kunne det vært interessant å vite hva du synes om filmen
  “Fire skudd og en hest”

 • 30 October, 2006 - 6:34 pm | Permalink

  gbang: De to andre var Shinobi og noe som jeg tror er en slags James Bond-parodi med Stephen Chow? From Beijing with Love.

  Habben: Fire skudd og en hest er jo en gammel klassiker som vel nærmest unndrar seg kategorisering? Ihvertfall er det en nihilistisk visjon av livet på og rundt Nordsjø på midten av åtti-tallet med Nils Lunden i hovedrollen. Rett og slett et mesterverk, men jeg håper jeg slipper å se den igjen.

 • Pingback: Hjorthen uttaler seg om ting han ikke har greie på » Hjorthen ser film: Tre skudd og en hest

 • Pingback: Litt om - » Hjorthen ser film: Tre skudd og en hest

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: