web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hjorthen ser MASSE film

518527026

Det ser ut som om den gamle trofaste plugin-saken jeg har brukt for å ha en slags filmdagbok her på bloggen har sluttet å fungere. Den vil ikke lenger hente info fra IMDB, og jeg er ikke i stand til å fikse det. Jeg er på leit etter alternative løsninger, men har ikke funnet noe jeg liker ennå. Nåvel. Det betyr kanskje at jeg må bli flinkere til å skrive om alt jeg ser? Her kommer i hvert fall en samlepost med en haug med filmer jeg ikke har rukket å skrive om ennå.

Big Bad Wolves

Dette er en hardbarka krim fra Israel. Den begynner aldeles fantastisk med barn som leker, og forsvinner, creepy stemning, og til slutt voldtekt og drap. Og så blir det etterforskning og tortur. En twist her. En overraskelse der. Og en del kølsvart humor.  Tarantino er visst fan. Når jeg tenker tilbake på den virker den å ha vært ganske bra. Haha, tenker jeg. Det der var litt morsomt. Hoho, jeg lo av han ridende palestineren. Men når jeg så den slet jeg med tonen i filmen. Jeg syntes ikke de fikk til blandingen av humor og alvor, og endte opp med å gi den fattige fem av ti mulige stjerner. Mulig jeg var litt for streng?

The Double

Dette er andre boller. En oppdatert og modernisert versjon av Dostojevskis fine roman Dobbeltgjengeren. Jesse Eisenberg gjør en fin figur i hovedrollen i dette som altså er en absurd komedie og en kommentar til vår samtid. Den gir meg litt assosiasjoner til Den brysomme mannen faktisk, og jeg liker den godt. Syv av ti stjerner og en anbefaling, men vær obs. Dette er en sånn film som filmkritikere generelt liker bedre enn publikum. Snobb mot bøg. Jeg heier på snobberiet.

Three Miles North of Molkom

Dette er rent gull. En dokumentarfilm som tar for seg new age-festivalen No Mind Festival, som foregår et eller annet sted i de svenske skoger. Jeg kjøpte den fordi noen delte dette klippet på Facebook.

Det er hysterisk morsomt. Men litt misvisende for filmen totalt sett, for om du er ute etter noe som virkelig latterliggjør disse hippiene og deres rare fakter, så er det ikke det man gjør her altså. Det vil si, folka klarer jo å latterliggjøre seg selv så det holder, men kameraet er som regel bare flue på veggen. Det er ingen fordømmelse her, og etterhvert vet du ikke helt hvordan du ville forholdt deg til disse folka om du skulle slumpe til å møte dem. Gi dem en klem, eller løpe som faen i andre retningen? Men altså…fantastisk film.

G.B.F

GBF står for Gay Best Friend, og det er en high school-komedie. Litt Clueless-aktig kanskje, og visst er det fremskritt at man nå kan lage en high school-film med en homofil hovedperson uten at noen hever noen øyelokk. Hva er greia? Skolens tre peneste jenter har lest i et eller annet idiotisk kvinnemagasin at årets heteste tilbehør er en bestevenn som er homo. Uheldigvis er utvalget på skolen deres begrenset til Tanner. La morsomhetene begynne. Filmen vil jeg karakterisere som midt på treet-pluss. Finnes absolutt verre ting å kaste bort tida på.

The Hunger Games Mockingjay Part 1

Katniss holder koken. Jeg er godt fornøyd, selv om jeg vel lurer på om ikke de kunne klart seg med en film på siste boka. Nåvel.

You’re Next

Av denne bolken med oppsamlingsfilmer er det kanskje denne jeg liker best. Men så er jeg jo veldig glad i horror da. Dette er i hvert fall en mørk og morsom sak, en vri på den derre home invasion-undersjangeren som vel fortsatt ikke har blitt gjort helt til døde. Ute på den engelske landsbygda samles en middels stor familie for å feire foreldrenes bryllupsdag. Stemningen er alt annet enn hjertelig, og det blir ikke så mye bedre av at huset plutselig angripes av skumle menn i dyremasker. Det er langt til nærmeste nabo, og ingen mobildekning. Ajajaj. Det vil bli blod!

Verdens beste film er det neppe, men den klarer det vanskelige kunststykket å følge konvensjonene akkurat passe, og vri akkurat nok på klisjeene, til at vi får en særs underholdende, skummel og morsom killerthriller som jeg koser meg glugg i hjel med. Et must for fans av sjangeren!

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: