web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hjorthens julekalender: Luke 4 – Pageant Material

Vi kårer årets 24 beste plater i en julekalender på Hjorthebloggen i år. Don Henley la seg inn på 24 plass. Great Peacock på 23, mens Jeff Lynne’s Electric Light Orchestra tok en sterk 22 plass. I dag åpner vi luke 4, og etter et lite popavstikk i går er det på tide å komme seg på countrysporet igjen. Årets 21 beste plate er det denne dama som har levert:

kacey

Kacey Musgraves slo i gjennom med et brak for et par år siden med plata Same Trailer, Different Park. Godt hjulpet av låter som Silver Lining, som er en så innsmigrende og smart pop-country-låt at folk som ikke liker den umiddelbart bør bekymringsmeldes til psykolog, og ikke minst nydelige Merry Go ‘Round. Sistnevnte en bittersøt låt om småbylivet i USA som John Mellencamp hadde gitt en nyre for. Musgraves utmerket seg også med et liberalt utsyn til både seksualitet og rusmidler, og var på alle måter et friskt pust i countryverdenen.

Årets plate, som egentlig er hennes femte, fortsetter i samme gata. Same Music, Different Cover, kunne vi kanskje sagt om vi var i det hjørnet. Men det er ikke noe galt i det. Det er en lekker pakke, i glanset papir og med dyrt silkebånd pakket rundt i en forseggjort knute. Egentlig er det alt for sukkersøtt, og det går an å beskylde Musgraves for å ha en litt for stor hang til linjer som bare skriker etter en solnedgang og en Facebook-post. You can’t sail if your anchor’s down og den slags svada. Hun balanserer på en tynn linje her og der, men takket være sitt øre for gode melodier og smarte ordspill slipper hun unna med det. Hver gang.

This Town følger opp småbytemaet fra Merry Go ‘Round, og vips røk den andre nyra til Mellencamp. High Time viser at hun fortsatt har et liberalt forhold til hasj, og Cup of Tea heier på både skilsmisse og å pule rundt, om det er det som er din kopp med te da. Biscuits er bare teit, men på en fin måte. Dime Store Cowgirl forsikrer oss om at hun fortsatt er Kacey from the Block. Bare for å nevne noen av høydepunktene her, men det er mange flere av dem.

Late To the Party er et annet høydepunkt. Det er fortsatt mange som ikke har oppdaget Kacey Musgraves sjarme, de kommer sent til festen, men det er fortsatt ikke for sent. Bare kom inn. Det er plass til flere. Bare å slå seg ned. Harru no hasj kanskje?

Leave a Reply

%d bloggers like this: