web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Lokalnytt med Kåre: Trønderen er ein bitter mann

Halli hallå alle sammen, no e det lenge sia eg har hatt noe nytt å melde i dinna lokalnytt-spalten min. Mange vil kanskje tro at det e fordi eg har kjøpt polsk smuglarsprit og vore for full, men sannheta e at det e fordi det ikkje skjer så mykje spanande til alle tider her ute på bygda. Heldigvis.

Men no e det slik at eg har ein kjenning der oppe i Trondheim som prøvar å indoktrinere meg med Rosenborg-takter og anna trønderske videreverdighetar, og nyleg så fiksa han det slik at eg no i ein periode får Adresseavisa på døra to dagar etter alle andre. Det e kjekt det, og no har eg lært meg det at trønderen, i tillegg til å ha bart og væra ein knullbajnditt, også er ein meget bitter mann. Eller kvinne da. Sjå berre på ditta leserbrevet frå ein sjølvutpekt samfunsviter sist onsdag:

Vestlandsveldet

Jeg lurer på om den enorme overrepresentasjonen av vestlendinger generelt og sunnmøringer/sogninger spesielt media, skal ha en ende. Det finnes nå nesten ikke et radio- og tv-program uten en programleder fra denne landsdelen. Også programinnslag fra denne nynorskandelen av befolkninga er milevis over den plass nynorsk har i landet som helhet.

Det slår meg også at vi her i trøndelag har vestlendinger som varaordfører i både Trondheim og fylkeskommunen. Vestlendinger er det også som er sjef for Helse Midt-Norge, rektor ved NTNU, sjef ved NRK Trøndelag, direktør og trener i Rosenborg. Videre er regiondirektøren for Kystverket i distriktet også vestlending, og slik kan vi holde på.

Men, Giske er da vel ekte trønder, sier kona. Nei, da – halvt sunnmøring. Og slik kan vi holde på.

Samfunnsviter
Ja eg veit no ikkje eg, eg synes kanskje det blir litt feil å gi oss vestlendingar skylda for at trønderane slutter på skolen etter syvende klasse for å spille trekkspill og høyre på Terje Tysland. Dessuten synes eg det er direkte ufint å forsøke å skyve ansvaret for Trond Giske over på dei stakkars skuldesløse sunnmøringane. Men bortsett frå det har eg vel berre ein ting å si:

Hahahahahahahahahahaha!!!

Leave a Reply

%d bloggers like this: