web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hjorthens julekalender: Luke 16 – Something More Than Free

Noen minutter for seint, mye på grunn av at kraften våknet i dag, men her er altså årets niende beste plate. Luke 16 i julekalenderen. Her finner vi denne kjernekaren:

isbell

Det er et gammelt bilde dette. Fra Austin City Limits, der Jason Isbell fremfører låter fra sin forrige plate. Southeastern. Den plata var Isbells karrierehøydepunkt, foreløpig kan vi kanskje legge til litt sånn håpefullt, og en av de beste platene i det nye århundret så langt. Forventningene til årets plate, Something More Than Free, var skyhøye. Enkelte hadde vel holdt av plassen som årets album allerede før den kom ut. Men sånn gikk det altså ikke.

Med de eneorme forventningene var det kanskje ikke annet å vente, men årets Isbell-utgave føltes som en aldri så liten skuffelse. Ærlig talt må jeg tilstå at etter hvert som jeg har jobba med denne årslista lurer jeg på om ikke en niende plass også er litt for høyt for denne plata.

Det betyr ikke på noen måte at det er en dårlig plate. Vi får en Isbell som er litt lettere til sinns enn sist vi traff ham. En lysere plate er det. Og visst er det fine sanger. Gode tekster. Ypperlig americana, for all del. Hadde det ikke vært for skyggen fra Southeastern hadde den kanskje stått seg bedre, men jeg opplever den som litt tam. Tekstene er skisser av karakterer. Dyktig gjort, men bare unntaksvis gripende. Jeg synes produksjonen er litt tam. Det er ikke mye som gnistrer her. Det er trygt og traust. Solid, men tør jeg si det…på grensen til kjedelig?

Jeg tror jeg setter på Souteastern igjen jeg.

Leave a Reply

%d bloggers like this: