web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hjorthens julekalender: Luke 20 – Sermon on the Rocks

Luke 20 altså, og det betyr at vi nå er inne på topp 5 her. Årets femte beste plate, av de jeg har hørt, er det denne kjekkasen her som har stått for:

ritter

En ting som slår meg når jeg prøver å finne et bilde av fyren som jeg kan rappe, er at han ser så forbanna blid ut på minst annethvert bilde. Josh Ritter. Hva er det han er så jævla oppesen for? Med tanke på hvor mange bibelreferanser han har krydra årets plate med, er det nesten så man begynner å lure på om han har blitt gladkristen i det siste?

Så galt er det nok likevel ikke. Det er nok bare det at Ritter ikke har fått memoet som sier at alle sanger-sangskrivere må fremstå som melankolske, mutte, og temmelig innesluttede personer. Ritter Live er visstnok det motsatte. Han er humoristisk og lun, med et smittende smil og et stort åpent hjerte. Og på årets plate skinner dette tydelig gjennom. Det er en plate som sprudler og spretter i alle retninger. En plate det er umulig å ikke bli i godt humør av.

Synes jeg da, men enkelte purister der ute synes visst dette blir litt for mye av det gode. Og visst kan spranget fra den forrige plata hans, som var veldig nedpå, virke stort, men de som mener det ble for stort kan bare ta seg en bolle. Dette er verken country, folk, eller nytradisjonalistisk noe som helst. Dette er new wave-country, og tekstene til Josh Ritter er like skarpe og smarte som de alltid har vært. De er bare litt vanskeligere å få med seg, nå som han synger dem litt fortere. Som på den ultrateite, men knallkule og fengende Getting Ready to Get Down. Jesus hates your high school dances!

En hang til melankoli har man vel alltid hatt, og jo eldre man blir, jo mer dipper det vel over til depresjoner. Da blir behovet for humørpiller som denne desto større. Visst har det kommet bedre plater enn denne i år, fire stykker for å være nøyaktig, men det er bare en som har gjort meg (ørlittegrann) mer happy enn denne. Get ready to get down!

Leave a Reply

%d bloggers like this: