web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Filmblogging: September på kino

Hva kommer på kino i september, og bryr vi oss? Joda, det er noen godbiter innimellom her faktisk. Heng med på din ultimate guide til kinomørket i september.

movies photo

02.09.16
Ben Hur

Min første tanke var jo om verden virkelig trengte en remake av Ben Hur. Jeg er fortsatt litt i tvil om akkurat det. Men greit. Det første forsøket på å fortelle historien var en storslagen stumfilm, med et svært så imponerende sjøslag. Det andre forsøket hadde Charlton Heston og et klassisk hesteløp som det godt skal gjøres å overgå filmatisk. Men kanskje kan det være gøy med en oppdatering av denne klassiske historien? Timur Bekmambatov regisserer, og det betyr at actionscenene nok er i trygge hender i hvert fall.

Vil se? Joa.

Cave

Høstens norske action-jackson er visst en slags skrekksak som beveger seg i huler under jorden. Vil våre helter overleve marerittet som venter dem under jorden? Sikkert ikke alle, men noen? Fine forhåndsrapporter gjør at denne virker lovende.

Vil se? Helt klart!

Heart of a Dog

Vil jeg se et personlig essay om menneskets beste venn? Ikke i utgangspunktet, men når jeg ser at det er Laurie Anderson som står bak åpner jeg litt opp. Kanskje verdt å få med seg, men spørsmålet er rent teoretisk. Denne kommer neppe på kino noe sted utenfor de store byene.

Vil se? Ja, men ikke akkurat nå.

Jakten på Adolf Eichman

For å redde nasjonen må han forråde sitt land. Historisk thriller om Fritz Bauers jakt på Adolf Eichman, med god hjelp av Mossad. Dette er egentlig en fascinerende historie, som jeg har skummet gjennom en gang i tiden. men frister det å se den på film? På tysk? Det lukter litt sånn solid men traust og kjedelig, gjør det ikke?

Vil se? Nja, kan ikke påstå at den frister så veldig.

Magnus

En dokumentarfilm om sjakkmesteren vår, Magnus Carlsen. Er det noe folk vil se da? Siden jeg er helt likegyldig er svaret antagelig ja.

Vil se? Nja, kan ikke påstå at den frister så veldig.

Nerve

Visstnok en film som fanger tidsånden, med delekultur og internett og det greiene der. Anmeldelsene ser lovende ut. Emma Roberts i hovedrollen, og gamle gode Juliette Lewis på rollelista sammen med Dave Franco. Jeg er ikke helt overbevist, men er villig til å la meg overraske.

Vil se? Joa.

movies photo
Photo by Sweetie187

09.09.16

Gråtass gir gass

Gråtass dør og blir gjenfødt som en rød sportsbil gjennom eksperimentell hjertennpluggtransplantasjon. Vi vet jo allerede hvordan dette går. Gråtass blir veldig glad i å være sportsbil, få masse oppmerksomhet, kunne kjøre fort, og være skikkelig kul. Men så blir han så opptatt av dette at han nesten blir litt ufyselig. Mister vennene sine en liten stund, helt til han finner ut at det er andre verdier som er viktigere enn å være rød. Og kul. Så han bestemmer seg for å bli en gammel sliten traktor igjen. Noe sånt. Herrejemini, norsk barnefilm er et sorgens kapittel.

Vil se? Nei!

Iru Mugan

Tamil film, og kun av teoretisk interesse, siden den aldri kommer på kino her i byen. Dukker vel ikke opp på Netflix heller.

Vil se? Aner ikke.

Kubo og det magiske instrumentet

Her er rapportene fra filmblogger jeg har sneia innom at dette kan være en skikkelig godbit. Den unge gutten Kubo forsørger seg og den syke moren sin ved å opptre på landsbyens marked. Han forteller storslagne eventyr og heltesagn ved hjelp av det magiske instrumentet sitt. Men han vet ikke at moren hans egentlig er datteren til Månekongen, og at hun flyktet fra farens rike da Kubo ble født fordi hun var forelsket i et menneske. Nå vil Månekongen ha Kubo tilbake, og han sender morens skumle tvillingsøstre for å hente ham hjem igjen. Det eneste som kan gi Kubo styrke til å stå imot Månekongen, er den magiske rustningen til faren – den største samuraien verden noensinne hadde sett. Godt hjulpet av sine to følgesvenner, en påpasselig apekatt og en klumsete bille, må Kubo legge ut på en eventyrlig reise for å finne delene til rustningen.

Jeg blir litt skeptisk til den påpasselige apekatten og den klumsete billen, som sikkert bare er med for å tilfredsstille publikums krav til billige vitser, men resten høres helt vidunderlig ut. Denne kan fort være månedens godbit.

Vil se? Helt klart!

Morgan

Grøsser slash spenning i science fiction-segmentet med Ridley Scott som produsent, sønnen Luke Scott debuterer som hovedregissør (han har jobbet med gamlefar før, så han vet nok hva han driver med). Dette er jo mer enn nok til å vekke interessen. Men er det noe tess? Selve historien høres vel bare sånn passelig ut?

En bedrift sender sin interne risikokonsulent (Kate Mara) til et avsidesliggende, topp-hemmelig anlegg hvor hun skal undersøke og evaluere en grusom ulykke. Hun oppdager der at hendelsen har blitt utløst av et tilsynelatende uskyldig “menneske”, som viser seg å kunne være både en unik ressurs – og uberegnelig trussel.

Vi møter Morgan (Anya Taylor-Joy), -det neste skritt i menneskelig evolusjon og fremstilt av syntetisk DNA. På én måned var hun (det) i stand til å gå og snakke; og etter seks måneder hadde hun overskredet alle sine villeste fantasier. Men selv om Morgan tilsynelatende innehar både emosjonell og rasjonell kapasitet, er hun gåtefull og visker ut grensen mellom det å være et menneske eller å være en syntetisk livsform.

Vil se? Joa

Rosemari

Midt under feiringen av bryllupet sitt, finner den tvilende bruden Unn Tove en nyfødt jentebaby på hotellets toalett. Hun overlater den lille til barnevernet.

Seksten år senere dukker en ung og energisk jente opp på døra hos Unn Tove. Det er Rosemari, babyen fra bryllupet. De bestemmer seg for å finne ut hvem som er hennes biologiske foreldre.

Sammen nøster de opp en historie om et ungt par som elsket hverandre, en eksentrisk eksbokser med sans for erotikk og en mamma som valgte å skjule en stor hemmelighet.

Dette er en rørende og morsom historie om hvordan sex, løgn og biologi skapte en vakker blomst, Rosemari.

Greit. Hvem er det som skriver disse omtalene for Filmweb? Dette høres jo egentlig helt jævlig ut, men siden det er Sara Johnsen som har regien gjetter jeg på at det ikke er fult så ille fatt som omtalen kan tyde på? Forøvrig pussig at denne filmen har fått så lite omtale synes jeg. Sara Johnsen var da hyllet som norsk films kvinnelige håp for noen år siden, etter Upperdog, men nå er det helt stille? Uskyld var da ikke SÅ dårlig?

Vil se? Joa, men ikke på grunn av Filmwebs omtale!

Sausage Party

Hvorfor ikke bare kalle den for “Pølsefest”? Animert og absurd komedie om pølse på jakt etter meningen med livet. Med tolvårsgrense på grunn av gjennomgående grov og seksualisert humor. Dette er enten en potensiell kultfilm, eller en forferdelig flopp.

Vil se? Skeptisk…men joa?

Suburra

Italiensk mafiafilm om korrupsjon og kriminalitet i Roma, av mannen bak kritikerroste Gomorra. Har trua!

Vil se? Helt klart!

Sully

Clint Eastwood regisserer. Tom Hanks spiller. Det høres solid men traust ut, men serr. Er det virkelig en film i den historien om han flykapteinen som landa passasjerflyet i elva og ble helt?

Vil se? Nja, frister ikke noe særlig.

movies photo

16.09.16

Bridget Jones’ Baby: Alle gode ting er tre

Ålreit. Bridget Jones fanga vel tidsånden en gang i tida. Både bøkene og filmene var underholdende nok de, men har virkelig verden skreket etter et comeback nå, hundre år etter? Jeg tror egentlig ikke det altså. Og en komedie om en kvinne som er gravid, men ikke vet hvem som er faren? Jaja, hvorfor ikke. Hugh Grant er byttet ut med Patrick Dempsey, men jeg antar at vi fortsatt er forventet å heie på Colin Firth?

Vil se? Skeptisk, men kanskje?

Gilberts grusomme hevn

En historie om vennskap. Og å tørre å være den man er. Herrejævlær, er det ikke mulig å lage en film for barn og unge som handler om noe annet enn vennskap og å tørre å være den man er? Jeg vil se en film om å være alene, og prøve å bli noe annet enn seg selv. Kanskje noe bedre.

Ja, denne er selvfølgelig norsk.

Vil se? Nei!

Hands of Stone

Dette er historien om bokseren Roberto Duran, og treneren hans. Dette er nok legendariske folk i statene, men jeg har bare hørt om Roberto Duran fordi Tom Russell synger om ham i The Eyes of Roberto Duran, så jeg er ikke sikker på at dette blir noen stor kinohit altså. Robert DeNiro er på rollelista, men det begynner å bli en stund siden det var et kvalitetstegn. John Turturro er også med. Av en eller annen grunn får jeg positive vibber av denne.

Vil se? Joa.

movies photo

23.09.16

Kongens nei

Erik Poppes nye storfilm om de dramatiske dagene i april 1940, da kongen flyktet fra tyskerne, og nektet å kapitulere. Dette er jo viktig historie, og det burde ikke være umulig å få laget en fin film med dette som bakgrunn. Men har ikke Poppe egentlig vært dørgende kjedelig siden Hawai, Oslo? Litt sånn flinkis liksom? Eller er jeg urettferdig nå?

Vil se? Skeptisk, men ja.

The Magnificent Seven

En remake av en remake? The Magnificent Seven er jo en smashing film, og en amerikansk utgave av den minst like smashing Seven Samurais. Verden trenger virkelig ikke en remake av noen av dem, men med Denzel Washington i hovedrolle, og Antoin Fuqua i regissørstolen, kombinert med en ganske kul poster, har jeg faktisk litt trua på at den kan være verdt å få med seg.

Vil se? Ja, i grunnen.

movies photo
Photo by Sweetie187

30.06.16

Absolutely Fabulous: The Movie

Patsy og Edina er tilbake. Vi liker dem, vi har kanskje til og med savnet dem, men blir det kanskje for mye med en hel film med fabuløse ablegøyer? Jeg er litt skeptisk, men er villig til å gi dem sjansen. For gammelt vennskaps skyld.

Vil se? Joa.

Don’t Breathe

Skrekkfilm om tre tenåringer som bryter seg inn i huset til en blind mann, for det tror de blir et enkelt ran liksom. De har åpenbart ikke sett Daredevil på Netflix, for de havner i et helvete de skal få slite med å komme seg ut av. Litt sånn som den klassiske Audrey Hepburn-thrilleren, Wait Until Dark, bare det at denne gangen slår offeret tilbake. Hardt. Mest sannsynlig er det piss, slik nesten all skrekkfilm er, men jeg vil se den likevel.

Vil se? Javisst!

Masterminds

David er en helt vanlig fyr som er fastlåst i et fullstendig begivenhetsløst liv. Dag ut og dag inn kjører han sin pansrede verditransportbil som transporterer millioner av andre menneskers penger, og det er ingen utsikt til at ting skal endre seg til det bedre. Det eneste lysglimtet i monotonien er hans flørtende kollega Kelly Campbell (Kristen Wiig), som da også blir katalysatoren som kommer til å endre hans liv for alltid.

Sammen med en gruppe utforutsigbare kjeltringer under ledelse av Steve Chambers (Owen Wilson) – og med en absurd usikker plan for det store kuppet – lykkes det David i å overgå både de andres og sine egne forventninger når han slipper unna med 17 millioner dollar i cash. Det eneste problemet oppstår faktisk i det øyeblikket han overgir pengene til sine medskyldige. Det eneste elementet i planen som han ikke kjenner til er nemlig at det er ham alene som skal få skylden for kuppet. Men når banden begynner å blåse pengene på alkohol og damer og bling etterlater de seg så tydelige spor at selv David kan følge dem. Så mens han selv er på vill flukt fra myndighetene og den noe alternative leiemorderen Mike McKinney (Jason Sudeikis), forsøker han med alle midler å få rettferdigheten til at skje fyldest for sine tidligere medskyldige?

Ja, dette høres jo faktisk relativt morsomt  ut. Blir sikkert skuffet, men skulle man gitt den en sjanse?

Vil se? Joa.

Peter og Dragen

Dette er vel en live-action versjon av en gammel og ikke veldig klassisk Disney-tegnefilm? Eller det faktisk en helt ny historie som tilfeldigvis handler om en gutt som heter Peter, og har en drage, produsert av Disney? Nei, så ille kan det ikke være. Peter og ulven er forøvrig en heeelt annen historie. Nei, jeg har ikke noe å si om denne.

Vil se? Nei.

Snowden

Oliver Stone har plukket med seg Joseph Gordon-Levitt for å lage film  om forræderen/helten Edward Snowden. Det kunne kanskje vært spennende, men når gjorde Oliver Stone noe bra sist? Tenkte det ja…

Vil se? Nei.

Storkene

Storker leverer babyer… eller de pleide iallefall å gjøre det. Nå leverer de pakker for et globalt Internett-selskap. Junior, selskapets fremste “leverings-stork”, er på randen til å bli forfremmet da han ved et uhell aktiverer “babylagemaskinen”, som produserer en skjønn og helt uautorisert jentebaby.

Desperat etter å levere den lille trøbbelbunten før sjefen finner ut av det, forsøker Junior og Tulip, det eneste mennesket på Storkefjellet, å levere deres første baby noensinne. Det blir en vill reise som kan gjøre mer enn en familie hel, og kanskje få storkene tilbake til sitt egentlige oppdrag i verden.

Hater det når babylagemaskinen blir aktivert ved et uhell, men da gjelder det bare å gjøre det beste ut av det. Dette ser ut som nok en masete tegnefilm, men det er kanskje morsomt for kidsa?

Vil se? Nei.

The Girl With All The Gifts

Skrekkdramathriller med Glenn Close i sentral rolle? Dystopisk fremtidsvisjon der en sopp har tatt livet av store deler av menneskeheten. Det skal visst finnes zombier. Og Gemma Arterton. Lover jo bra.

Vil se? Joa.

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: