web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hjorthen ser film: Cave

Benjamin Helstad i Cave

Jeg hadde trua på Cave. Jeg hadde det, og visst er det mye som er bra gjort, det holder bare ikke hele veien til Dombås. Dessverre. Skuffa igjen.

Storyen er grei. Adrian, Charlotte og Viktor er gamle venner, og eks-soldater. De drar ut på tur i villmarka, der planen er å utforske et grottesystem. Adrian og Charlotte er kjærester. Charlotte og Viktor har hatt en greie, og Viktor er nok ikke helt ferdig med den heller. Dermed er settingen lagt for et trekantdrama satt i trange og klaustrofobiske omgivelser i ellers sedvanlig fin og flott natur. Litt som en blanding av Erik Løchens “Jakten” og Neil Marshalls “The Descent” liksom?

Men egentlig ikke altså. Den er mer i et Deliverance-landskap, noe regissøren heller ikke legger skjul på underveis.

Det er mye fin klaustrofobisk stemning. Skuespillerne gjør i det store og det hele en fin jobb. Trekantdramaet funker fint så lenge gryta putrer på svak varme, og det meste er under overflaten. Det er når temperaturen skrus opp problemene starter. Det vil liksom ikke fosskoke. Den fine opptakten får aldri sin forløsning. Trekantdramaet gis på båten til fordel for billige triks og trøtte sjangergrep. Sluttproduktet nærmest skriker etter et par ekstra runder med rødblyant i pre-produksjonen. For det er et potensiale her, man får det bare ikke ut. Hva skjuler seg i dypet, spør man på promomateriellet, og det hintes stadig om at det er noe skummelt som foregår som våre tre venner er uforberedt på. En gammel russisk hjelm. Et tomt telt med en sovepose full av blod. En død dykker. Men denne spenningen forblir uforløst. Det er ingenting som skjuler seg i dypet. Ingenting!

Hadde dette vært en amerikansk produksjon hadde vi avfeid den som rett på video-materiale, men når den er norsk leter vi etter det som er bra, feier det som ikke er fullt så bra under teppet, og gir den fire eller fem på terningen. Det er alt for mye. Grepet med å holde igjen alle løse tråder til en oppfølger i 2017 er nok til at man burde trekke minst to øyne på terningen. Det er å snyte sitt publikum spør du meg.

Alt i alt, en skuffende kinoopplevelse. Gå og se den!

Leave a Reply

%d bloggers like this: