web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Du vet det er på tide

Du vet det er på tide å slutte å blogge når dette skjer:

På VG-nett har de i skrivende stund følgende sak høyt prioritert på forsida:

NORDSTOGA I LØV-TRØBBEL (les og skriv på odd-bloggen)

Dette basert på det banebrytende og grensesprengende blogginnlegget Kor mykje lauv går det an å bli… hvor vi kan lese og kommentere denne teksten i vilden sky: 

kor mykje lauv går det an å bli liksom? Og har du raka så kan du banne på at det kjem ei vindkule og bles hagen full på eit blunk. Kanskje ein idé å ha ein felles rake lauv dag. Offentleg fridag liksom. Så slepp ein problem med lauv frå naboen. I mitt tilfelle så er nok eg den siste i mils omkrets som har rydda i hagen, så eg har nok heller tjent på dette problemet i år. Og no har eg ikkje ein gong nevnt at lauv ikkje dett ned alt på ein gong. Kanskje ei liknande ordning kunne ordnast for lauvtre? Lovar eit meir sakleg innlegg neste gong.

Du trenger ikke å anstrenge deg for vår skyld Odd.

Relaterte saker: I Dagbladet melder man at besteselgende forfatter Anne B.Ragde nå har lagt ned og fjernet bloggen sin på forfatterbloggen.no i sjokk over at Dagbladet publiserte sitater fra Torgrim Eggens blogg på samme sted sist torsdag. Skrivegleden forsvant med et poff sier den frodige forfatter i en kommentar til den skyldige avis.

Nå arrangeres det underskriftskampanje for å få henne til å komme tilbake, og siden all empiri tyder på at ekstensiv blogging er vanskelig å forene med å skrive romaner så oppfordrer jeg alle til å ta en tur bort og skrive under.

Herregud, over og ut!

8 Comments

 • 25 November, 2006 - 8:44 pm | Permalink

  Ha ha. Ettersom jeg bare leser dårlige bøker for tiden har jeg nettopp lest Ragdes opptrykk av den pornoboka.

  Men, det er da rart hvis hun har oppfattet bloggen som et privat rom, har du lest hva hun skrev før hun sletta seg?

 • 25 November, 2006 - 8:50 pm | Permalink

  Nei, jeg har ikke lest det men i Dagbladet snakker hun om en tekst om Israel som visstnok skulle være mye verre enn kronikken til Gaarder. Ja, hun har nok oppfattet dette som et privat rom, og når hun nå følte hun måtte drive selvsensur så var det ikke morsomt lenger.

  Jaja.

 • 26 November, 2006 - 3:35 pm | Permalink

  I disse tider er det for mye av alt. Jeg foretrekker at forfattere, musikere og andre i større grad konsentrerer seg om plater og bøker.
  Syns det fjerner noe av magien når det går total inflasjon på ord.
  Nå har jeg vel strengt tatt aldri lest noe Ragde, men faen, jeg blir så mett.

 • tb
  27 November, 2006 - 11:08 am | Permalink

  Godt å være kvitt Ragde, spør du meg.. på den bloggen i alle fall. Skulle ønske hun kunne trukket seg fra det meste.. Har fått Ragde-overdose nå. Hun er jo i bunn og grunn bare en vulgær fru Flettfrid… (men jeg er vel sterkt preget av å ha delt stam-pub med den damen i relativt mange år, for noen år siden..)

 • 27 November, 2006 - 12:13 pm | Permalink

  Så så TB. nå er du bare snobbete. AnneBe er en folkelig og fin forfatter og du er bare misunnelig fordi hun selger i bøtter og spann;-)

 • tb
  27 November, 2006 - 12:17 pm | Permalink

  Selvfølgelig er jeg misunnelig fordi hun selger i bøtter og spann, og ingen vil gi ut meg og mitt! Men hva har det med saken å gjøre?

  Men jo, jeg innser at mitt inntrykk av damen er uhelbredelig preget av litt for mange kvelder på Kiegla (og et par andre steder), ødelagt av damen som holdt høyrøstet hoff i et hjørne.. Og av å ha lest opptil flere av bøkene hennes, og alt for mange intervjuer og den slags..

 • Kai
  27 November, 2006 - 2:27 pm | Permalink

  Kastet meg over “Labyrinten” av Kate Moss, dels lokket av Ragde-blurben(?) på omslaget – hun kaller det “En miks av Rosens navn, Da Vinci-koden og Ringenes Herre
  – med andre ord litt av en lesefest!”

  Nå har jeg ikke så sansen for Da Vinci-koden. bla hater jeg bruken av kursiv, men det så jo lovende ut. Halveis i boka (det er vanskelig å lese et helt kapittel om gangen, enda så korte de er) så tror jeg fremdeles at Labyrinten er en god historie, -men den er i tilfelle gjemt i en stinkende hengemyr av klisjefylte bisetninger. Hvis Ragdes varme anbefaling sier noe som helst om hennes eget forfatterskap så er jeg glad jeg ikke har lest noe av henne enda. Men hun har kanskje noe bra?

 • 27 November, 2006 - 2:35 pm | Permalink

  Ragde føyer seg inn i kategorien “Forfattere som fordømmes og avskrives som ulidelige på bakgrunn av å ha lest en eneste bok av dem”. Foreløpig sammen med Anne Holt og Ari Behn. Unni Lindell aspirerer også til medlemsskap, men det fortsatt oppe til vurdering. Men hun må jo ha truffet et eller annet med disse Belinerpoplene sine da, de selger jo i bøtter og spann leser jeg.

  Men det er jo ikke lov tilå kritisere folkelige og suksessrike utøvere av kultur, for da er man snobbete og tror man er noe.

  Labyrinthen fikk vel forholdsvis hard medfart av kritikerne gjorde den ikke? (Eller er dette et eksempel på opfattelsen “bok slaktes av kritikerne på bakgrunn av en eneste anmeldelse”) Bokanmelderen er sikkert en snobbete besserwisser som ikke har skjønt bæret!

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: