web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Ambulance blues

Klokka er rundt 5AM natt til lørdag da det ringer på døren. Jeg trykker på åpneknappen før jeg ser at det er ham igjen. Han kommer bort til resepsjonen.

– Du må ringe etter ambulanse!

– Jaha?

– Ja, det er akutt!

– Javel, og hva er det som har skjedd?

– —

– Hvem er det som trenger ambulanse?

– Jeg!

– Jammen du ser da ut som om du kan både stå og gå på egne bein, hva skal du med ambulanse?

– Den må kjøre meg hjem!

– Nei det der kan du bare glemme. Du får stikke opp i gata og snakke med politiet.

– Jeg har vært der.

– Jaja, her kan du ikke være, vi har stengt for natten.

– Jammen hvordan skal jeg komme meg hjem da?

– Det kan da umulig være mitt problem?

– Du får ringe en lege!

– Kommer ikke på tale.

– Da må du ringe etter en taxi til meg.

– Nei, det må jeg heller ikke. Sist jeg ringte etter drosje til deg fikk jeg klar beskjed etterpå at de ikke ville kjøre deg mer, så hvis du vil ha drosje får du stikke opp til sentralen og snakke med dem der.

– DU kan ikke nekte meg å kjøre drosje!

– Nei, det kan jeg ikke, men jeg kan nekte å ringe til dem.

– RING AMBULANSE NÅ!

– Glem det, vi har stengt og nå skal du gå.

– DET ER AKUTT

– Ja, og nå er det slutt.

4 Comments

 • 2 December, 2006 - 5:31 pm | Permalink

  Hahaha!

  Folk blir så sjarmerende når alkoholinnholdet i blodet begynner å kunne regnes i prosent og ikke promille.

 • Marit
  2 December, 2006 - 10:30 pm | Permalink

  herregud, jeg kjenner meg igjen!!!!! lenge leve nattevakter i helgene (spesielt i julebordstiden!!)

  :o)

 • 3 December, 2006 - 2:17 am | Permalink

  Du er vel slem vel. Ville ikke ringe drosje en gang. Det burde være en menneskerett å få hvemsomhelst til å ringe etter drosje 05:00 med 7 i promille.

 • 3 December, 2006 - 2:35 am | Permalink

  Tja, nå er jeg litt usikker på om denne karen egentlig hadde så mye promille eller om han rett og slett er litt tilbakestående. Drosjesentralen ligger forøvrig omtrent fem minutters gangavstand unna, og når de har gitt meg klar beskjed om at dette er en fyr de ikke gidder å kjøre rundt med, (noe jeg har stor forståelse for) så får han nok heller gå det lille stykket tenker jeg.

  Forøvrig burde det være en menneskeplikt å ikke drikke så mye at man er avhengig av å plage lege, politi, ambulanse og trøtte nattevakter med dårlig humør for å komme seg hjem.

  Ikke er jeg så slem heller, for i halv sju tida kom en av byens mer fryktede fragglere innom og ville kjøpe sigarettpapir. Det har vi ikke, vi har bare sigaretter, og Shell hadde måttet stenge fordi taket deres holdt på å blåse ned, så denne karen var litt i knipe. Siden han ikke hadde penger så lånte jeg ham jammen meg penger til en pakke sigaretter. Dumsnill kaller jeg det. Jeg kommer sikkert til å angre på det før eller siden.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: