web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Tidsmaskinen #2 11 fridagar på 17 år

Jeg driver å blar i gamle utgaver av Vest Telemark Blad for tida. Det er for å grave litt i egen fortid, siden jeg gikk store deler av skoletida på PPD i Kviteseid. I den forbindelse kom jeg over denne saken fra 16 februar 1980. Det er en god sak i seg selv synes jeg, og den er interessant for meg, siden hun som Helga Landsverk skriver om, altså datteren sin, gikk på PPD en stund mens jeg var der. Jeg hadde glemt henne, men denne saken minnet meg på henne. Hun var på en måte på siden av oss andre, som hadde andre utfordringer i livet. Jeg husker at hun hadde en pose som hun puttet ting opp i, og hele tiden knuget inntil seg og nektet å gi slipp på. En kveld hadde hun puttet noen glasskår i posen, og når hun knuget posen inntil seg kuttet hun seg i magen. Det var mye oppstandelse. Og blod. Men det gikk bra.

Jeg ble nysgjerrig, så jeg sjekket navnet hennes i arkivet, og der fant jeg ut at hun har blitt diagnostisert med autisme, har holdt utstillinger, og at ASVO i Vinje har solgt produkter med hennes strek på. Det er litt kult da. Kan se ut som om det har gått rimelig greit med henne etter 1980. Nåvel. Mulig denne tidsmaskinen er mest interessant for meg selv, men så er det vel bare meg selv som leser denne bloggen these days også.

Leave a Reply

%d bloggers like this: