web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Tanker i natten

Da var denne julebordsesongen over, og på byens beste hotell har det stort sett gått rolig og greit for seg. Vår månedlige husmusikant var denne gangen fra Hellas, og ikke Bulgaria. Han lignet veldig på en av Robert Stoltenbergs karakterer i Borettslaget, og spilte hovedsaklig gitar heller enn keyboard. Men bortsett fra det var repertoaret det samme som hos alle husmusikantene våre. Han var ikke helt fornøyd med tilværelsen når en av gjestene rev til seg mikrofonen hans og stappet hele greia inn i kjeften, men aller best var han vel når han fikk litt mild kjeft av hovmesteren vår for bare å spille triste sanger på et av de store julebordene våre. Hun ville ha litt mer uptempo, men han syntes ikke det var noe poeng siden det uansett bare var “five ugly women” til stede.

Nå har han formodentlig reist hjem igjen, noe han gledet seg til siden dama hans hadde lovet ham “special treatment” når han kom hjem. Han var i det hele tatt veldig stolt av dama, siden hun så ut som “a sex bomb”, og han kunne ikke tro hvor heldig han var. “At 22, sure, but at this age!!!” Snodig type.

Ellers så er det artig å observere disse spelukantene våre, kjønnsrollemønsteret i Bulgaria og deromkring er åpenbart ganske annerledes enn her i skandinavia, og noen av dem har åpenbare problemer med å ta i mot beskjeder fra kvinner. Noe som i rettferdighetens navn må sies at man også har observert hos enkelte eldre mannlige norske arbeidstakere nå og da.

Høydepunktet i årets julebordsesong ble vel forøvrig den natten jeg på min andre brannrunde fant to karer sovende i korridoren i fjerde etasje. Den ene hadde spydd og lå og veltet ansiktet sitt i resultatet, og når jeg ristet i dem for å vekke dem og finne ut hvilket rom de bodde på så viste det seg at de fankern meg var på feil hotell! Jepp, de bodde altså på byens andre hotell. Etter å ha blitt geleidet i heisen og ned så ble det mer spying i lobbyen før jeg endelig fikk kastet dem ut av huset.

Så har vi selvfølgelig dem som er på julebord og overnatter, og da ikke skjønner at det kan hende at det bor folk på hotellet som ikke er på julebord men derimot skal tidlig opp og jobbe dagen etterpå. Her en natt spekulerte jeg litt på hvorfor det var slik at det alltid er menn som drikker seg så dritings at de sovner i korridorene i sitt eget spy, mens når det er støy på et rom og jeg må opp og snakke til dem så er det alltid kvinnene som er vanskeligst å snakke til rette. De er frekke i kjeften, argumenterer, og blir skikkelig pissesure, mens mennene stort sett beklager og lover at de skal være stille. Det er ikke alltid de klarer det, men det er jo en annen sak.

Tidligere i år kom det forøvrig inn et par ganske seint på natten. Jeg så ikke så nøye på dem, men når jeg gikk runden min like etterpå så hørte jeg dem prate forholdsvis høyt inne på et rom. Jeg sjekket da hvem som bodde på rommet, så bare etternavnet, og at det skulle være bare en person der. Aha, tenkte jeg. Der har visst fyren klart å ragge seg opp ei dame. Good for him. (Nå synes dere kanskje at jeg er fryktelig nysgjerrig, men det er litt av sikkerhetshensyn også, i tilfelle brann. Egentlig er det faktisk ikke tillatt å ta med seg folk på rommet for natten. Ihvertfall ikke uten å gjøre oss oppmerksomme på det)
Et par-tre timer senere kommer det ei ganske søt og snerten ung dame og skal sjekke ut. Hun sier at hun skal reise nå. og vil gjøre opp for rommet, men at det ligger en gutt og sover på rommet hennes enda. Han leverer bare nøkkelen når han går.

Jepp, der fikk jeg den. Vi har nok kommet noe lengre enn Bulgaria i henhold til kjønnsroller og denslags, men jeg er altså fortsatt såpass låst at jeg ikke tenkte meg muligheten av at det var hun som hadde ragget opp ham. Jaja, sikkert til pass for meg.

One comment

  • 20 December, 2006 - 11:09 pm | Permalink

    Hotellet i Høljebyen går Hotel Cæsar en høy gang any day!

    Hmm… men så stenger alltid Hotel Cæsar i god tid før jul …

  • Leave a Reply

    %d bloggers like this: